Våpeninspektør og etterretningsoffiser fra USA, Scott Ritter: Russland la en felle for vesten som de bet på.

Derimot.no

Intervju med Scott Ritter, 23. mars 2022

Scott Ritter er en U.S. Marine Corps etterretningsoffiser, tidligere UN Chief Weapons Inspector mellom 1991 -1998, og er nå engasjert som en kommentator og spaltist i Huffington Post, Consortiumnews og the American Conservative.

Global Research: Sist gang du var på dette programmet, omtrent en måned før Russland angrep Ukraina, nevnte du at hvis det skjedde, ville det ikke være et forsøk på å okkupere landet. Det ville være i ordene dine “røyke ut.” Et forsøk på å demilitarisere og ødelegge Ukraina som en moderne nasjonalstat. Det virker, basert på mainstream mediedekning, at Russland faktisk prøver å okkupere landet. Millioner av ukrainere forlater bokstavelig talt landet mens vi snakker, og dette er ikke en operasjon som vil ende på dager. Nå nærmer det seg en måned. Flere russiske soldater er drept. De ser ut til å sitte fast utenfor byer. Naturligvis kommer ikke NATO ennå til å engasjere dem, det er sant. Russland lykkes ikke, uten tvil delvis på grunn av motstanden til de ukrainske soldatene.

Så la meg spørre deg om du har ombestemt deg om det du sa for to måneder siden. Jeg mener, tok du feil i din vurdering av den russiske logistikken i situasjonen?

Scott Ritter: NEI! Jeg har hundre prosent rett! Jeg mener, faktum er at Russland ikke okkuperer Ukraina!

Ukraina er en nasjon med førtien millioner mennesker. Nå sier de at ti millioner av disse er fordrevne, noen internt, noen har flyktet. Det etterlater fortsatt tretti millioner mennesker som okkuperer store områder, inkludert byer som Kiev, hvor du har over tre millioner mennesker. Russland kom inn med to hundre tusen soldater. Militær matematikk sier bare nei, du okkuperer ikke Ukraina med to hundre tusen tropper!

Så la oss bare slutte med den typen tull med en gang! Dette er politisert retorikk, det folk sier, som Russland prøver å okkupere – fordi det du har gjort nå er å skape en stråmann som sier at Russland derfor har mislykkes med sine mål!

Russland lykkes vilt med sine mål! Jeg trenger ikke spekulere. Russland har fortalt hva dets mål er! Det er to militære mål som vil føre til ett politisk mål.

Det første militære målet er avnazifisering. Det vil si den absolutte ødeleggelsen, likvideringen, tilintetgjørelsen av de nynazistiske og ultrahøyre-nasjonalistiske militærformasjonene og de politiske partiene som opprettholder dem, sammen med enhver lovgivning som gir dem makt.

For eksempel vedtatte lover i januar 2021 som gjorde at Stepan Bandera, en høyreorientert nazistisk støttende, jødedrepende ukrainsk nasjonalist, ble hevet til status som nasjonalhelt! Og så gikk de rundt – de vedtok ytterligere lover som kalte opp gater etter ham, kalte bulevarder, navngitte steder, reiste monumenter og så også brakte tilbake til mainstream folket av hans like. Nazister, folk som hadde vervet seg og tjenestegjort i Waffen SS-enheter under andre verdenskrig. Folk som hadde tjenestegjort i Einsatzgruppen som drepte jøder under andre verdenskrig. Disse menneskene er nå rehabilitert, og navnene deres er satt opp på æresplasser!

Russerne ønsker å eliminere dette. De vil ha lov vedtatt i Ukraina som de-legitimerer nazister i stedet for å rose dem.

Russerne gjør det veldig bra på denne fronten! De er i ferd med å utslette de siste nazistiske forsvarerne av byen Mariupol. Det var her Azov-bataljonen, nå et regiment, hadde hovedkvarter. Dette er høyreorienterte nynazistiske ekstremister, mange av dem har hakekors og andre nazisymboler tatovert på kroppen. Det var her de plaget den russisktalende befolkningen de siste åtte årene! De er nå i ferd med å bli drept, eller tatt til fange av russerne.

Det er slik avnazifisering ser ut. Lignende avnazifiseringsprosesser finner sted andre steder i Ukraina, hvor som helst hvor de russiske styrkene finner en nynazistisk nasjonal enhet av den ukrainske hæren. Så alle som tror at nazistene gjør det bra mot russerne, tro om igjen!

Det andre er demilitarisering! Dette betyr at Russland kommer til å avvæpne NATO-hæren som var dannet i Ukraina. Mange mennesker innser ikke at det var 260 000 aktive ukrainsk militærpersonell, hvorav de fleste har blitt trent av NATO de siste åtte årene til NATO-standarder. Det betyr at ukrainske militære enheter var integrert i den nordatlantiske traktatorganisasjonen. Du kan ta en bataljon, NATO-trente ukrainske tropper, og plassere dem under NATO-kommando, og de ville prestere godt.

Dette er ikke teori. Dette er virkeligheten. Ukrainske tropper deltok i en rekke NATO-ledede operasjoner rundt om i verden og i Europa. Så Russland har sagt at dette – eksistensen av en NATO-styrke er uakseptabelt, og at målet er å demilitarisere Ukraina.

10th AAMDC
Om ikke Ukraina var formelt medlem i Nato var de integrert på mange måter

Nå kunne dette gjøres fredelig med ukrainske soldater som oppholdt seg i brakkene sine, mens russerne demonterte og fjernet fra Ukraina alt NATO-levert utstyr og hadde tilsyn med omorganiseringen av ukrainsk militær på en måte som gjorde at det ikke lenger var en de facto agent for NATO. Eller hvis de ønsket å gjøre motstand, ville Russland ødelegge dem.

Nå kom Russland tidlig inn med litt myke hender. De bombet ikke brakkene. De gjorde alt de kunne for å unngå unødvendige dødsfall blant de ukrainske troppene. Men ukrainerne bestemte seg for å kjempe!

La oss være klare her. Dette er en stor hær: 260 000 i aktiv tjeneste, 310 000 reservister og sikkerhetsstyrker. Normalt i militæret hvis du vil sette i gang en offensiv operasjon, vil du ha en tre-til-en fordel. Det vil si at for hver enkelt forsvarer vil du ha tre av dine egne tropper. Russland gikk inn i Ukraina med tre til én i undertall! Det betyr at for hver eneste russer var det tre ukrainere. Og likevel vinner Russland på slagmarken. De avanserer med en hastighet raskere enn den tyske hæren avanserte under blitzkrigen under andre verdenskrig! De engasjerer de ukrainske styrkene i storskala kampoperasjoner som ikke har vært sett i Europa siden andre verdenskrig. Og de er rådende.

De er i ferd med å fange 60-100 000 ukrainske tropper i Øst-Ukraina, en av de største operasjonene som er sett siden andre verdenskrig. De gjør det samme rundt Kiev. Og de gjør det samme i Odessa-området.

Mange mennesker vil se på videobånd som er blitt lagt ut på YouTube og andre steder som viser ødelagte russiske kolonner, døde russiske tropper. Dette er krig i en skala som folk ikke kan forestille seg! Det er langt utover alt USA og dets allierte foretok seg i Irak og Afghanistan. Når du har krig på dette nivået, vil det være taktiske tilbakeslag.

Ukrainere som kjemper ekstremt hardt, godt trente og godt utstyrte, er i stand til begrenset kampsuksess. Og de nyter begrenset kampsuksess på slagmarken. Det er flere anledninger hvor de har beseiret russerne. Der de har påført russerne alvorlige skader. Men fra et operativt og strategisk ståsted, vinner og vinner russerne avgjørende. Ukrainere kan ikke opprettholde sitt forsvar. De manglet en logistisk dybde. De går tom for bensin. De går tom for ammunisjon. De går tom for mat og vann. Troppene deres er utslitte, nedslitte og går raskt i oppløsning mens vi snakker. Mens vi snakker!

Det ukrainske forsvaret i Øst-Ukraina kollapser. De starter et panisk tilfluktssted vestover. De kommer til å bli avskåret av russerne, og sannsynligvis drept av russerne hvis de ikke overgir seg. Så nei, russerne har det ganske bra. Folk er…

GR: Sa du at russerne, jeg mener, ta på deg militær- og analytikerbrillene et øyeblikk. Kommer Russland til å seire? Og hvor langt unna er seieren? ER det uker unna, eller…

SR: Russland vil seire. Og jeg tror at Russland er nærmere seier enn da de startet denne konflikten. Det betyr at det ukrainske militæret kollapser mens vi snakker, og Ukrainas evne til å opprettholde storstilt motstand reduseres hvis den ikke blir eliminert.

Denne krigen er over! Det er over, bortsett fra ropingen! Det er bare et faktum.

GR: Hvis du har rett i dette, hva mener du da om rollen til Zelensky i denne situasjonen? Fordi han har snakket med regjeringer over hele verden, og han er en nasjonal helt og alt. Men tror han at han fortsatt kan vinne dette? Styrkene vil, du vet, “lukke himmelen” og alle de andre tingene? Eller er det noe mer som skjer når det gjelder å se skriften på veggen?

SR: Vel, Zelensky vet hva utfallet av dette vil bli.

Tenk på det et øyeblikk. Hver gang han sier, “hvis du bare lukker himmelen, hvis du bare gir oss en flyforbudssone, kan vi vinne!” Men hva er det han egentlig sier? At russerne vinner krigen! Greit? Jeg mener det er ingen annen måte å tolke det på!

GR: Ja…

SR: Han sier ikke, «hei, ikke bekymre deg for å ikke lukke himmelen, for vi har det ganske bra på slagmarken. Vi kommer til å vinne denne greia!» Han sier at hvis du ikke lukker himmelen, har vi tapt denne krigen!

GR: Ahhh! Greit…

SR: Og det er akkurat det som skjer. Fordi NATO kommer ikke til å stenge himmelen, og Ukraina taper krigen. Han vet dette. Generalene hans vet dette. Troppene hans vet dette. Dette er grunnen til at alle som er involvert i den ukrainske motstanden ved hver eneste anledning krever en flyforbudssone, for uten dette er de dømt, og de vet det!

GR: Hva med sanksjonsaspektet ved det. Jeg mener, kommer de til å slite ned det russiske folket over tid? Eller vil boomerangeffekten av sanksjonene slite ned USA, Canada og EU først? Hvordan ser du at sanksjonsaspektet utspiller seg?

SR: Vel, la oss se på dette strategisk et øyeblikk. Joe Biden så Vladimir Putin i øynene i juni i fjor og truet ham med massive sanksjoner dersom han skulle agere mot Ukraina. Sanksjoner som du aldri har sett før!  Putin hadde måneder på seg til å sette seg ned med sin indre krets og si, ” hvordan forbereder vi oss på dette?” Ingenting USA og dets allierte gjør, har overrasket russerne. INGENTING! De forutså ALT! Og de har en plan som svar.

Som for eksempel i dag, da sanksjonene kom ut, husk at Russland hadde 650 milliarder dollar i suverene fond i reserver – utenlandske reserver, gullreserver – og halvparten av dette ble spredt i banker rundt om i verden. Og folk sa, “hvorfor ville du gjøre det?” Fordi Vesten kommer til å fryse dem, noe Vesten gjorde. Og svaret er fordi Russland satte opp en felle for Vesten, som ble utløst i dag.

https://www.globalresearch.ca/russia-is-succeeding-wildly-in-its-objectives-scott-ritter-on-the-war-in-ukraine/5775864

Forsidebilde: Nick Fewings

259 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 259 ganger.

Post Views: 51

Les artikkelen direkte på derimot.no