Våpenforsendelser til korrupte Ukraina: «Som å sende dem ned i et svart hull».

Derimot.no

At en klager i Washington over at våpnene ikke kommer dit de er ment er egentlig overraskende. Det betyr at mange ikke forstår karakteren av den ukrainske staten – den er gjennom korrupt – noe en har visst hele tiden. Norge har sendt store summer tidligere til landet som sannsynligvis er havnet alle andre steder enn der de var tiltenkt.

Nå sender en rekke vestlige land store mengder våpen til landet og tror at de vil bli brukt til å forsvare det.

Havner disse på det illegale våpenmarkedet?

Det er ikke vanskelig å regne ut at disse våpnene sees i det meget korrupte Ukraina som en gratis gave til ulike personer i systemet. Under en krig vil det nesten ikke være mulig å kontrollere hvor disse våpnene havner. Etter krigen vil de helt sikkert havne som salgsvarer på det store illegale våpenmarkedet. 

Vi lager ris til vår egen bak for disse våpnene vil etter hver havne alle andre steder enn i Ukraina. Men det er klart: Krigsindustrien jubler mens USAs befolkning må betale.

Knut Lindtner
Redaktør

USA sliter med å spore våpenforsendelser til Ukraina

Etterretningskilder fortalte CNN at amerikanske våpen sendt til Ukraina forsvinner inn i et «svart hull»

Den amerikanske regjeringen forsøker å spore store mengder «dødelig hjelp» som er overført til Ukrainas væpnede styrker de siste månedene, sa tjenestemenn til CNN, og la til at etterretningsbyråer har «nesten null» evne til å følge forsendelsene til sine endelige sluttbrukere.

Selv om våpen sendt til Ukraina står for den «største siste forsyningen til et partnerland i en konflikt», er Det hvite hus i økende grad bekymret for at bistanden «kan havne i hendene på andre militærer og militser som USA ikke hadde til hensikt å bevæpne, » fortalte en høytstående forsvarstjenestemann til CNN tirsdag.

«Vi har troskap for en kort tid, men når den går inn i krigens tåke, har vi nesten null,» sa en annen kilde tilknyttet amerikansk etterretning, og la til at våpnene faller «i et stort svart hull, og du har nesten ingen informasjon om det i det hele tatt etter en kort periode.»

Til tross for den «blinde flekken» – skyldes «i stor grad mangelen på amerikanske støvler på bakken» i Ukraina og bevegelsene til mange av våpnene som ble levert – har Biden-administrasjonen «regnet med risikoen» for at noen amerikanske våpen vil gå til «uventede steder», sa en annen tjenestemann i Pentagon.

Vestlige estimater for ukrainske tap og andre slagmarksdetaljer forblir også «tåkete», la to etterretningskilder til, noe som betyr at USA og dets NATO-allierte ofte blir tvunget til å være avhengig av informasjon fra regjeringen i Kiev, som de sa ikke alltid er pålitelig.

Ukraine Information & Resources - Anglo-American University in Prague | Top Private Universities in Prague
Til og med i USA innrømmer en at informasjonen fra den ukrainske regjeringen ikke er å stole på, men i Norge bringer våre store medier den videre ukritisk til befolkningen.

«Det er en krig – alt [ukrainske tjenestemenn] gjør og sier offentlig er utformet for å hjelpe dem å vinne krigen. Hver offentlig uttalelse er en informasjonsoperasjon, hvert intervju, hver sending av Zelensky-opptreden er en informasjonsoperasjon, sa en annen kilde tilknyttet vestlig etterretning, med henvisning til Ukrainas president Volodymyr Zelensky.

Siden Russland startet sitt angrep på Ukraina i slutten av februar, har Washington gitt mer enn 2,6 milliarder dollar i militærhjelp til Kiev og flere milliarder mer i humanitær bistand, mens president Joe Biden har sendt totalt 3,2 milliarder dollar siden tiltredelsen i 2020. Mer enn 100 000 amerikanske soldater har også blitt omplassert for å styrke NATOs «østflanke», mens individuelle medlemmer av militærblokken også selv har tilbudt milliarder i bistand.

Fra og med tirsdag skal Det hvite hus angivelig vurdere nok en stor dødelig hjelpepakke for Ukraina som forberedelse til et russisk angrep på territoriet som Donbass-republikkene gjør krav på, etter å ha godkjent 800 millioner dollar i tungt artilleri, droner, pansrede kjøretøyer, militærhelikoptre og annet utstyr levert bare forrige uke. Pentagon har imidlertid nektet å gi detaljer om hva den neste våpenoverføringen vil inneholde.

Maskinoversatt og bearbeidet.

Forsidebilde: Aman Pal

https://www.rt.com/news/554191-tracking-us-weapons-ukraine/

4 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 4 ganger.

Post Views: 16

Les artikkelen direkte på derimot.no