Vaksinerte innlagte per 100K i Danmark er nå flere enn uvaksinerte

Politikeren.com

I Danmark ser vi nå trenden som jeg har meldt om tidligere vil skje i norge og som vi vet er Danmark alltid litt tidligere ute enn norge på koronastatistikken men analysen gjort på Politikeren ser tilsynelatende nå å bli stadig mere reell.

I Danmark er det nå per 18 Januar 2022, 186 uvaksinerte som er innlagt på danske sykehus mot 543 som har fått ett eller flere vaksinedoser innlagt på danske sykehus

Klikk på bildet for kilde

I tillegg er insidensen snudd fullstendig opp ned på smittetallene og det er nå vaksinerte som troner ganske tydelig øverst på smitten I samfunnet i Danmark med 1027.9 tilfeller per 100.000 innbygger mot uvaksinerte 558.4 tilfeller.

Faktisk.no gjorde 4 Januar et forsøk på å minimalisere trenden som begynte i flere land og det bildet som ble delt den gang viste til dels ikke hele informasjonen men de utelater selvfølgelig fra sin artikkel at det helt klart holder på å snu. Til det har selvfølgelig ekspertene masse argumenter, det må de ha for ellers kan de ikke få bekreftelse på at vaksinen er nødvendig for å overleve eller ikke bli innlagt på sykehuset.

Faktisk forklarer dette med at vi må se på innlagte totalt men der er det fortsatt mange med Delta som er innlagt og det blir derfor urimelig å bruke som utgangspunkt for Omicron akkurat nå. I tillegg faller tallene for uvaksinerte drastisk imens de øker for vaksinerte. Da artikkelen ble skrevet av Faktisk.no var det blant annet 525 vaksinerte innlagt på sykehusene 4 Januar mot 543 nå den 18 Januar.

På andre siden var det 220 uvaksinerte innlagt på sykehusene i Danmark 4 Januar mot 186 innlagte nå 18 Januar 2022. Det er altså en klar og tydelig trend for økning av innlagte vaksinerte mot en reduksjon på 34 innlagte uvaksinerte. Så kan Faktisk.no prøve å faktasjekke denne artikkelen og se om de klarer å finne at påstanden vår er feil.

Faktisk.no skriver «Grafene som deles i Norge viser imidlertid ikke hele bildet. Slik var de opprinnelige grafene som TV2 i Danmark publiserte 4. januar»

Derfor har vi tatt med begge grafene med en forklaring på tilstanden og en enkel utregning som forklarer grafene både fra 4 Januar og 18 januar. Så det ikke skal være noe som helst tvil om at det medfører riktighet.

Trykk på bildet for å komme til Faktisk.no sin artikkel 4 Januar.

Siste nytt fra Danmark: Nu er problemet faktisk ikke så meget de indlagte. Nu er problemet faktisk antallet af smittede, der bliver nødt til at være hjemme i isolation, siger han.

Link til siste nytt i danmark:

Seneste nyt
https://nyheder.tv2.dk/2022-01-18-seneste-nyt

Les artikkelen direkte på Politikeren