USA spaker bein under Frankrike i nytt våpensalg. Ingen solidaritet når det dreier seg om penger.

Derimot.no

Meldingen under skulle ikke være egnet å forbause. Når det gjelder salg av militær-utstyr gjelder den sterkestes rett. Og i dette tilfellet skal USAs interesser prioriteres fremfor Frankrikes. Det dreier seg tross alt om svært mange penger. Frankrike er det Nato-landet som har en stor krigsindustri, men naturligvis langt mindre enn USA sin.

I denne konkurransen spiller det ingen rolle hvem som har det beste og billigste utstyret. Det avgjørende er hvem som har de størst musklene.

USA har nettopp snytt Frankrike for en kontrakt på 36 slike Rafael-jagere til Indonesia. De kjøpte heller USAs F-35.

Det er derfor ikke å forundres at slike tjuvtriks sliter på Frankrikes Nato-solidaritet. Og det gjør det lettere for Macron å myke opp sin holdning til Russland og dra på gjestebud hos Putin.

I praksis er dette eksempel på imperialismens vesen, eller jungelens lov. Det er bare fortjenesten som er hellig. Vennskap og menneskelige relasjoner går i oppløsning under slike betingelser. Alt dreier seg om kjøp og salg. Kan en koke såpe på gamle bestemor sitt fett med lønnsomhet, da overveies det forretningsmessig.

Den norske regjeringen serverer befolkningen snakket om Natosolidaritet glinsende med nykokt fett for å få det ned gjennom halsen på befolkningen. Men det er stadig færre i Frankrike som tror på slikt tomprat.

Knut Lindtner
Redaktør

Hvem var det Indonesia nylig kjøpte 36 jagerfly fra?

Fra Voltaire Network.

Den franske presidenten Emmanuel Macron kunngjorde at Indonesia nettopp har kjøpt 42 Rafales fra Frankrike. Hans forsvarsminister Florence Parly har undertegnet kontrakten med sin indonesiske motpart Prabowo Subianto. Det skjedde den 10. februar 2022.

Men få timer senere gjorde den indonesiske siden det klart at transaksjonen bare gjaldt 6 fly. De andre 36 står på vent.

Og enda litt senere kunngjorde USAs utenriksdepartement at de har solgt 36 F-15 fly til Indonesia.

I september 2021 hadde USA og Storbritannia lyktes med å få kansellert en kjempekontrakt Frankrike hadde for å selge franske undervannsbåter til Australia. President Joe Biden ba om unnskyldning for sitt svik.

Nå ser det altså ut til at Washington kan bruke det sammen trikset med Indonesia.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article215615.html

14 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 14 ganger.

Post Views: 70

Les artikkelen direkte på derimot.no