Ukrainas utenriksminister til G7: “Beslaglegg eiendelene til krigførende Russland!”. Skal det bare gjelde Russland eller alle krigførende land?

Derimot.no

derimot.no:

I USNews refereres en artikkel fra Reuters som vi gjengir deler av innholdet i. Det er interessant fordi det faktisk, slik vi ser det, kan være oppskriften på hvordan kriger kan stanses. 

Ukrainas utenriksminister har vært på møte i G7-gruppen og der foreslår han følgende:

Ukraina ba G7-gruppen av rike nasjoner fredag ​​om å beslaglegge russiske eiendeler og overlevere dem for å hjelpe landet med gjenoppbygging etter måneder med krig, sa utenriksminister Dmytro Kuleba…

Han oppfordret også EU til å presse gjennom planer for bredere sanksjoner i Russland, inkludert en oljeembargo, og sa at han håper Ungarn vil droppe motstanden mot ordningen.

Det som aldri fremgår av meldingene er at det passer en rekke EU-land at Ungarn forhindrer olje-embargoen. En blokkering av den russiske oljen ville føre til umiddelbar krise i en rekke land og få oljeprisen til å stige ytterligere.

Dmytro Kuleba

Men naturligvis kunne G7-landene gjøre noe. Det finnes tiltak som særlig USAs våpenindustri vil tjene stort og dette gikk de naturligvis inn for:

G7-utenriksministrene støttet å gi mer bistand og våpen til Kiev på møtet, noe Tyskland kalte et “mektig tegn på enhet», tiltak for å forsterke Russlands globale isolasjon.

Kuleba sa at det har vært mye forbedring av våpenforsyningene til landet, men det er behov for flere for å sikre at Kiev kan fortsette å holde ut mot Moskva, spesielt flere rakettoppskytingssystemer.

Kommentar:

Forslaget om å beslaglegge eiendelene til krigførende land har vi sans for. Om dette gjennomføres som metode over hele verden vil alle kriger kunne stanses umiddelbart. Men for at det skal være effektivt kan det ikke være selektivt. Det må gjelde for alle.

Det betyr at Ukraina har et økonomisk ansvar for de ødeleggelsene landet har påført Donbass i den 8 år lange lavintensiv-krigen de har ført i sitt eget land. Det betyr at USA har et ansvar for gjenoppbyggingen av Irak og Afghanistan og Nato har et ansvar for å restaurere Libya.

I Afghanistans skjedde det motsatte. USA stjal 80 milliarder fra den afghanske statskassen etter nederlaget i fjor. Da hadde de kriget i 20 år i landet. Invasjonen av Irak er også en dyr historie. Og Israel sitter med en svær regning for bombing av sine naboland uavlatelig når det passer dem. Osv.

Vi tror ikke det er alvorlig ment som et generelt fredsskapende tiltak. Vi tror det motsatt er tenkt som et tiltak som bare skal gjelde Russland akkurat nå og ingen andre land i fremtiden – i hvert fall ikke Nato-land eller storebror USA.

Forsidebilde:

Schenkung Graf Lamberg 1822

https://www.usnews.com/news/world/articles/2022-05-13/ukraine-asks-g7-to-seize-russian-assets-to-rebuild-country

2 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 2 ganger.

Post Views: 22

Les artikkelen direkte på derimot.no