Ukraina har forskningsfasiliteter USA er bekymret for

Politikeren.com
Read Time:1 Minute, 15 Second

Tirsdag fortalte statssekretær Victoria Nuland til senatet at USA jobber med Ukraina for å beskytte biologiske forskningslaboratorier mens Russland fortsetter sine angrep på den østeuropeiske nasjonen.

“Ukraina har biologiske forskningsfasiliteter, som vi faktisk nå er ganske bekymret for når det kommer til russiske tropper, som russiske styrker kanskje nå prøver å få kontroll over, så vi jobber med ukrainerne om hvordan de kan forhindre at noe av dette forskningsmaterialet faller i hendene til russland,q russiske styrker de nærme seg og vi ønsker ikke det, sa Nuland til USAs utenrikskomité i Senatet i en høring.

Svaret kom i forhold til et spørsmål fra senator Marco Rubio, som spurte: “Har Ukraina kjemiske eller biologiske våpen?”

Etter Nulands svar fortsatte Rubio å spørre om hun ville være i tvil om at russerne ville stå bak eventuelle biologiske eller kjemiske angrep.

“Jeg er sikker på at du er klar over at den russiske propagandaen, to grupper som allerede legger ut all slags informasjon om hvordan de har avdekket et komplott fra ukrainerne om å frigjøre biologiske våpen i landet og med NATOs koordinering. Hvis det er en biologiske eller kjemiske våpenhendelser eller andre angrep inne i Ukraina, er det noen tvil i tankene dine om at det 100 prosent ville være russerne som ville stå bak det?” spurte Rubio.

“Det er ingen tvil i mitt sinn, senator, og det er klassisk russisk teknikk å skylde på den andre fyren hva de planlegger å gjøre selv,” svarte Nuland.

Les artikkelen direkte på Politikeren