Storpolitiske hendelser skjer ikke tilfeldig EN TRE ÅR GAMMEL PLAN VISER AT RAND CORPORATION PLANLA UKRAINA KONFLIKTEN

Derimot.no

Av Northern Light

Den strategiske planen til USA mot Russland ble utarbeidet for tre år siden av Rand Corporation (Manifestet, Rand Corp: how to put down Russia, 21. mai 2019). Rand Corporation, med hovedkontor i Washington, DC, er “en global forskningsorganisasjon som utvikler løsninger på politiske utfordringer”. Den har en stab på 1800 forskere og andre spesialister rekruttert fra 50 land, som snakker 75 språk, spredt på kontorer og andre steder i Nord. Amerika, Europa, Australia og Persiabukta. Rands amerikanske personell bor og jobber i mer enn 25 land.

Rand Corporation, som beskriver seg selv som en “non-profit, ikke-partipolitisk organisasjon,” er offisielt finansiert av Pentagon, den amerikanske hæren og luftvåpenet, nasjonale sikkerhetsbyråer (CIA og andre), byråer i andre land og mektige ikke-statlige organisasjoner.

Rand Corp. skryter av å ha vært med på å utarbeide strategien som gjorde det mulig for USA å gå seirende ut av den kalde krigen, og tvang Sovjetunionen til å bruke opp ressursene sine i en utmattende militær konfrontasjon. Denne modellen har inspirert den nye planen som ble utarbeidet i 2019: «Overextending and Unbalancing Russia», det vil si å tvinge motstanderen til å strekke seg for langt for å ham i ubalanse, og så slå ham ned.

Dette er hovedangrepslinjene skissert i Rand-planen, som USA faktisk har fulgt de siste årene:

Først av alt – slår planen fast – Russland må angripes på det mest sårbare punktet, den delen av økonomien som er sterkt avhengig av gass- og oljeeksport: For dette formålet må kommersielle og økonomiske sanksjoner brukes, og samtidig må de få Europa til å redusere importen av russisk naturgass, og erstatte den med amerikansk flytende naturgass.

På det ideologiske og informasjonsmessige feltet er det nødvendig å provosere frem interne protester og samtidig undergrave bildet av Russland i utlandet.

På det militære området er det nødvendig å operere slik at europeiske NATO-land øker sine styrker med en anti-russisk virkning. USA kan ha høy sannsynlighet for suksess, få store fordeler og med en moderat risiko investere mer i strategiske bombefly og langdistanse angrepsmissiler rettet mot Russland. Utplassering av nye atomraketter med mellomdistanse i Europa rettet mot Russland sikrer dem også stor sannsynlighet for suksess, men dette medfører også en høy risiko.

Ved å spisse hvert alternativ for å oppnå ønsket effekt – konkluderer Rand – vil Russland ende opp med å betale den høyeste prisen i en konfrontasjon med USA, men sistnevnte og deres allierte vil måtte investere store ressurser for å avlede dem fra de andre målsettingene sine.

Som en del av den strategien – spådde Rand Corporations 2019-plan – “ved å gi bistand med våpen til Ukraina vil dette utnytte Russlands største ytre svake punkt, men enhver økning i USA-leveranser av våpen og militære bistand til Ukraina ville måtte avveies nøye for å øke kostnadene for Russland samtidig uten å provosere frem en mye større konflikt der Russland, på grunn av nærhet, ville ha betydelige fordeler.»

Det er nettopp her – ved det Rand Corporation kalte «Russlands største ytre svake punkt», som kan utnyttes ved å bevæpne Ukraina for på en «avveid måte for å øke kostnadene for Russland uten å provosere en mye større konflikt» – at sammenbruddet kan skje. Fanget i det politiske, økonomiske og militære kvelertaket som USA og NATO i økende grad strammer til, og ved å ignorere Moskvas gjentatte advarsler og forslag til forhandlinger, vil Russland reagere med en militær operasjonen som ødelegger mer enn 2000 militære anlegg i Ukraina som faktisk ikke ble bygget og kontrolleres av Kievs herskere, men etter ønske fra USA og NATO.

Manifestet som for tre år siden fortalte om Rand Corporations plan, endte med disse ordene: “Alternativene i planen er egentlig bare varianter av den samme krigsstrategien, hvis pris i form av ofre og risiko betales av oss alle”. Vi, det europeiske folk, betaler det nå, og vi vil betale mer og dyrt, hvis vi fortsetter å være bønder som kan ofres i USA-NATO-strategien.


Kommentar:
Det vil ikke skade Russland at gass og oljeeksport til Vesten sanksjoneres, for Kina og andre asiatiske land vil kjøpe det meste Russland kan eksportere.


Innlegget er hentet fra derimot.no sin kommentarspalte

Fra Global Research 08 Mars 2022.
Oversatt fra artikkelen:
Ukraine – It Was All Written in the Rand Corp Plan
Skrevet av Manlio Dinucci, orginalartikkel på itialensk i II Manifesto.

15 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 16 ganger.

Post Views: 60

Les artikkelen direkte på derimot.no