Storbritannia: Nå kommer fattigdommen.

Derimot.no

Millioner av briter har ikke råd til nok mat

Av Jan Herdal

Økte levekostnader førte til at en av sju voksne briter i april fryktet for matsikkerheten. Det er 57 prosent opp siden januar. Det er avisa Guardian som skriver dette, med henvisning til den siste rapporten fra tenketanken Food Foundation.

Mer enn 2 millioner voksne har gått uten mat en hel dag i løpet av den siste måneden, på grunn av pengemangel. Millioner av mennesker, herunder 2,6 millioner barn, spiser mindre måltider enn før, kan droppe måltider helt, eller lar være å spise når de er sultne.

Frykten for matmangel var omtrent like stor i begynnelsen av panikktiltakene mot den angivelige pandemien. Men den gangen skyldtes det tomme butikkhyller på grunn av hamstring og leveranseproblemer.

Nå er årsaken fattigdom og økende levekostnader. Lønninger, pensjoner og offentlige ytelser holder ikke tritt med galopperende prisøkninger på energi, mat og drivstoff.

Organisasjoner som deler ut gratis matpakker, sier at mennesker ber om mat som ikke behøver å kokes eller lagres i kjøleskap eller fryseboks, fordi energikostnadene er blitt uoverkommelige.

Food Foundation ble så sjokkert over de første resultatene at de for sikkerhets skyld valgte å utvide grunnlaget for undersøkelsen, bare for å komme til samme resultater. Tenketanken regner med at situasjonen vil forverres i månedene framover.

42 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 42 ganger.

Post Views: 28

Les artikkelen direkte på derimot.no