Statens Legemiddelverk har gitt opp. Klarer ikke følge opp rapporterte bivirkninger. 20% av alle akuttinnleggelser skyldes bivirkninger

Derimot.no

Legemiddelindustrien herjer fritt i Norge

Av Redaksjonen

20% av akuttinnleggelsene kom i 2017 og 2018 av bivirkninger fra legemidler, viser en norsk undersøkelse. I 2019 slutta Statens legemiddelverk å utgi årsrapporter med overordna oversikt over bivirkninger fra legemidler.

Ingen har i dag overordna oversikt over hvilke skader legemiddelindustrien påfører befolkningen i Norge. 

Legemiddelindustrien skaper nå så store skader i den norske befolkningen at Statens legemiddelverk bokstavelig talt er begravd og kvalt av skademeldinger.

Derfor har Statens legemiddelverk gitt opp å skrive årsrapporter om bivirkninger av legemidler. 

Det er en vitenskapelig studie gjennomført i 2017 og 2018 ved Diakonhjemmets sykehus, som viser at hver femte pasient som ankommer akuttmottaket er skadet av legemidler. De aller fleste er akutt innlagt på grunn av bivirkninger. Studien ble nylig omtalt i UiO’s vitenskapelige tiddskrift «Titan«.

Samtidig leser vi i avisa Dagens Medisin at Statens lemiddelverk ikke har levert en samlet årsrapport om legemiddelbivirkninger siden nettopp 2018.

Legemiddelverket har gitt opp å følge opp alle rapportene om bivirkninger fra legemidler og vaksiner. Det blir for tungt. Det er i virkeligheten et knefall for legemiddelprodusentene

Bivirkningsrapporten har brukt å gi en overordnet oversikt over hvor mange bivirkningsmeldinger Legemiddelverket mottar, hvem som melder og hvilke bivirkninger som meldes for hvilke legemidler.

Rapporten har også gitt oversikt over antall meldinger om dødsfall knyttet til legemiddelbruk, og hvilke legemiddelgrupper og legemidler disse dødsfallene er knyttet til.

Legemiddelverket forklarer til Dagens Medisin at årsrapporten fra 2019 ikke ble publisert på grunn av en «teknisk feil». Hva den tekniske feilen består i, opplyser ikke legemiddelverket.

Bivirkningsrapporten fra 2020 vil ikke bli prioritert fordi Legemiddelverket er overbelastet på grunn av pandemien.

Rapporten for 2021 kan ikke lages før fjorårets skademeldinger etter covid-vaksinene har blitt saksbehandlet. Tusenvis av bivirkningsrapporter fra i fjor ligger fortsatt i kø hos byråkratene i Legemiddelverket. Derfor er det høyst usikkert når vi vil se noen årsrapport over bivirkninger fra 2022, skriver Legemiddelverket i en epost til Dagens Medisin.

Staten har altså gitt opp å følge med på legemiddelindustriens herjinger og verdens mest korrupte industri har fritt leide til den norske  befolkningen gjennom norske leger og apotek.

Sett fra legemiddelindustrien er situasjonen gullkantet. Desto flere som blir akuttinnlagt med bivirkninger, jo mer penger tjener legemiddelindustrien. Skader fra bivirkninger av legemidler må jo behandles med nye legemidler de også.

Forsidebilde av Huseyin Unlu

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 13

Les artikkelen direkte på derimot.no