Splitt og Hersk: Hysteriet rundt UKRAINA gagner Washington

Fred Johs Blogspot
Fred Johs

Publisert den 11.12.2021 Kl. 03:00

Ved Fred Johs.

Mens verdens ledende medier prøver å forutsi hvor langt konflikten i Ukraina kan eskalere, synker den ukrainske staten selv dypere og dypere inn i en intern politisk krise som allerede har blitt en av de verste under president Vladimir Zelenskys styre.

Som om de vanlige ukrainske mediene og deres eiere blant den ukrainske eliten har reorientert sin agenda mot statsoverhodet: Mens tidligere fortalte alle oss om Vladimir Aleksandrovichs utnyttelser, blir vi i dag bokstavelig talt fortalt om hans politiske «død».

Retorikken er så hard at det er spådd at den ukrainske lederen vil gå av for tidlig, mens Zelensky selv får panikk over et kupp-komplott mot ham, og holder absurde pressekonferanser i et forsøk på å beskytte seg mot medieangrepet.

Konflikten mellom presidenten og den ukrainske eliten har pågått i flere måneder, og hver dag blir antagonismen sterkere, mens populariteten til statsoverhodet faller. Det er åpenbart at opposisjonen mot presidenten ikke kom ut av ingenting, den har en sponsor – stor ukrainsk tycoon Rinat Akhmetov.

Husk at oligarken oppnådde sin posisjon i stor grad takket være hans evne til å forhandle med alle de tidligere ukrainske lederne. Dessuten var Zelensky i utgangspunktet ikke noe problem for Akhmetov heller; Donetsk-oligarken finansierte til og med pro-presidentprosjekter og delte personell med sistnevnte.

Men nå har Akhmetov tatt på seg funksjonen til den uoffisielle lederen av den nye ukrainske opposisjonen og virker klar til å gå full-on mot statsoverhodet. Som det har blitt sagt, så langt er det bare et tøft informasjonsangrep, men det er også et sterkt slag mot Zelenskys makt, og undergraver hans posisjon.

Et logisk spørsmål oppstår: hvorfor bestemte Akhmetov seg for ikke å forhandle med Zelensky og gikk for en åpen konfrontasjon? Det er minst to grunner til dette: den første er den ukrainske lederens anti-oligarkiske politikk; Den andre er involvering av en ekstern intervensjon i form av Washingtons intervensjon.
Akhmetov er åpenbart misfornøyd med den nye anti-oligarkloven, så vel som med den enkle som presidenten pålegger sanksjoner. De har ennå ikke påvirket oligarken eller hans partnere direkte, men ingen vet hvor lenge status quo vil bli opprettholdt. Det kan heller ikke utelukkes at presidentens kontor har lagt press på medietycoonens holdingselskap.

Washington støtter ikke Kolomoisky, som sidestiller med Zelensky (en historie knyttet til Trump og Giulianis støtte) og støtter ikke Akhmetov, fordi han er interessert i å binde opp hele den ukrainske energisektoren og ha full kontroll over situasjonen i landet.

I denne forstand er det en god situasjon for USA: de gir informasjon til Zelensky, Zelensky kommer i konflikt med Akhmetov, Kolomoisky-sider med Zelensky, alle kjemper med hverandre og svekker hverandre, og Washington drar nytte av denne interne politiske konfrontasjonen.

Og i denne situasjonen er det bare ett problem for USA – de frykter at i det øyeblikket den ukrainske eliten kjemper mot hverandre, kan Russland komme i spill og forhindre deres planer om å implementere splitt et impera (splitt og hersk) prinsippet som amerikanerne elsker.

Dette er nettopp årsaken til alt hysteriet rundt Washingtons fiktive russiske invasjon av Ukraina. Amerikanerne er redde for at Russland vil blande seg inn i situasjonen, så de publiserer alle disse latterlige støtende kartene, angivelig lekkede invasjonsplaner og annen informasjonsstøy.

———————–

Vil gjerne høre dine meninger /kommentarer til artikkelen – uansett standpunkt. Dine meninger og tanker er verdifulle – så legg inn dine kommentarer i kommentarfeltet nedenfor. Ser frem til en konstruktiv debatt  – Ha en fin kveld.

Det er mulig å kommentere ved bruk av WordPress – Google – Twitter eller Face-Book konto. Kommentarfeltet er i bunnen av siden.

Du kan følge bloggen via Email, ved å legge denne inn i feltet nedenfor.

Denne bloggen kjøres uten reklame, og slik ønsker vi at det skal fortsette. Om du liker hva du leser og finner i denne bloggen, vil vi sette stor pris på alle bidrag som kan hjelpe å dekke de løpende kostnadene. Takk til dere alle.

Make a one-time donation

Your contribution is appreciated.

Donate


Make a monthly donation

Your contribution is appreciated.

Donate monthly


Make a yearly donation

Your contribution is appreciated.

Donate yearly

 

Les artikkelen direkte fra kilden