Scotland skroter vaksinepass og avslutter restriksjoner

Politikeren.com

Read Time:1 Minute, 48 Second

CORONAVIRUS-restriksjoner innført i Skottland for å takle Omicron-bølgen av infeksjoner blir opphevet.

Fra og med mandag (24. januar) kan nattklubber åpne igjen, mens taket på innendørsarrangementer, krav til bordservering for arenaer som selger alkohol og sosial distansering også fjernes.

Tiltakene ble satt i verk i desember – sammen med en maksimal kapasitet i utendørsarrangementer på 500, som ble lempet på forrige mandag til tross for at den nye varianten forårsaket en økning i tilfeller – og nådde til slutt en topp på mer enn 20 000 de første dagene av 2022.

Infeksjonene begynte imidlertid å falle raskere enn forventet, og nådde aldri det verste scenarioet den skotske regjeringen så for seg som mulig – med anslag som tyder på at 50 000 mennesker kan bli smittet daglig med den nye varianten på toppen av bølgen.

Men kravene til ansiktstildekking og selvisolering vil bestå i overskuelig fremtid.

Nicola Sturgeon kunngjorde slutten av restriksjonene sist tirsdag , og sa: «Selv om betydelig press og usikkerhet gjenstår, gir dataene oss likevel tillit til at vi har snudd rundt Omicron-bølgen.»

Hun sa til MSPs: «En kombinasjon av boostervaksinasjoner, publikums vilje til å tilpasse oppførselen deres for å hindre overføring, og de midlertidige beskyttelsestiltakene som ble innført i desember, har bidratt til å dempe virkningen av Omicron-bølgen.»

Ministeren sa også at det ikke ville bli noen utvidelse av vaksinepassordningen til tross for at hennes kabinett hadde vurdert det.

Douglas Ross sa torsdag at førsteministeren hadde vært «for ekstrem» med å innføre nye restriksjoner da den nye stammen ble oppdaget.

Men da han snakket på BBCs Sunday Morning-show , forsvarte Sturgeon bruken av restriksjoner og sa at de var «verdt det».

«Det korte svaret tror jeg er ja, selv om de har stor innvirkning på bedrifter og enkeltpersoner.

Også I Norge viser tallene mye lavere enn det som ble anslått, helsemyndighetene i norge mente vi kunne se opp til 300.000 smittede om gangen men vi har rundt 10-15.000 tilfeller daglig og stadig mindre som er innlagt på sykehuset. Det er helt tydelig at politikere har mistolket hvor mye Omicron faktisk sprer seg.

Trykk på bildet for kilde

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren