Rødt: Natos virkelighetsforståelse dominerer tenkningen.

Derimot.no

derimot.no:

Stadig Natos verdensbilde

Jan Hårstad      

Etter alt det røret som partiet Rødt har prestert i de siste månedene er det med interesse at en leser Rødt-formann Moxnes i KK i dag.(2. juni)

Den som hadde ventet noen mer modne innsikter basert på studier og internasjonal debatt til venstre, vil nok ganske skuffet trekke den konklusjon at Rødt trives veldig godt i Nato narrativet og har ikke tenkt å forlate det med det første.

Her er en oppramsing av Nato-sjablonger, akkurat samme språk du finner hver dag i Aftenposten. Den farligste imperialisten i vår tid er det aggressive imperialistiske Russland ledet av en diktator.

Kan det bli mer politisk korrekt?

Moskvaledelsen har jo i årevis sagt og skrevet at Nato må stoppe innringningen og militariseringen av grensestatene samt militærøvelser i fleng. Men Moskva snakket om dette begynte Nato å trene den ukrainske hæren med den målsetting å fordrive Russland fra Krim.

Det er ingenting som tyder på at Moxnes og Rødtere skjønner at en Ukraina-Nato erobring av Krim vil redusere Russland fra å være en stormakt til å bli en impotent råvarelevrandør uten tilgang til varme hav.

Katarina II av Russland var tsarina av Det russiske keiserriket fra 1762 til hun døde i 1796.  (Fra Wikipedia)

Og det siste har vært aksen i russisk tenkning helt siden 1700-tallet med Katerina den Store. Alle retninger innen russisk politikk i tre hundre år har vært besatt av sikkerheten for marinebasen Sevastopol og stredene Dardanellene og Bosporus som åpner til Middelhavet.

Når Stalin og Hitler delte Europa mellom seg, var det krangelen om disse områdene det handlet om: Det sørøstlige Europa. 

Og Stalin meldte til Berlin: våre ambisjoner som stormakt retter seg i retning Den Persiske Gulf.

Selv om alle Nato-professorer sto på hue ville de ikke finne en eneste linje russisk strategisk tenkning gjennom 300 år som tar sikte på å innlemme Norge og Sverige i Russland. Faktisk så finnes ikke disse statene i russisk geopolitiske ambisjoner.

Men det er sånn det framtrer i Moxnes artikkel: Russland er på vei inn i Norden og Rødt vil ikke stå i veien for Nato-iseringen av Sverige og Finland, dvs amerikansk militær okkupasjon. Det er en slags Nato Light Rødt står for og hopper suverent over at USA jobber for å utvide krigen i Ukraina nå.

Det vil skje med at de langtgående rakettene Himars og M270 leveres av USA/Nato og disse kan ha en rekkevidde på opptil 30 mil. Den neste fase av krigen vil bli utvidelse til russiske territorier og det er naturligvis meningen: en langvarig utmattelseskrig som har som målsetting å gjøre Russland til en miniputt i verdenspolitikken. Bare på et slikt grunnlag kan USA/Nato gå til angrep på Kina som er det endelige målet.

Kurilene er en øygruppe i Russlands Sakhalin oblast som strekker seg om lag 1 300 kilometer fra Hokkaido i Japan mot Kamtsjatkahalvøya og deler Okhotskhavet fra det nordlige Stillehav. Øygruppen omfatter i alt 56 øyer. Wikipedia

Men oppi alt dette blir det glemt at Israel ufører de aller største militærøvelser i sin historie for tiden. Det er Irans atomanlegg som skal bombes til grus og en krig mot både Hizballah og Hamas ventes oppstå i kjølvannet. Det er bare naive folk som ikke forstår at disse planlagte gigantkrigene på et gitt tidspunkt vil overlappe hverandre i en global konfrontasjon: Eurasierne mot Nato. Japan gjør seg også klar til krig for Kurilene og Taiwan ryker det allerede av.

Rødt vil i sin tenkning holde seg trygt innenfor norsk offisiell Nato-provinsialisme. Lenins klassiker «Imperialismen» er en høyaktuell bok som ingen i Rødtledelsen har hørt om. «Verden er allerede oppdelt»skrev Lenin i 1917.

Ukrainakrigen er intet mindre enn inngangen til den omfattende tredje verdenskrig som er ønsket av krigshaukene og våpenindustrien i Nato-verdenen.

Det er absolutt ingenting som tyder på at Rødt-ledelsen skjønner bæret av dette og koser seg med den aggressive imperialistiske supermakten Russland som truer det fredfulle og snille Nato-Norden.

Forsidebilde: Ehud Neuhaus

2 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 2 ganger.

Post Views: 24

Les artikkelen direkte på derimot.no