Rasisme i Norge? I India finner en virkelig rasisme.

Derimot.no

De som snakker om rasisme i Norge er ofte ikke klar over at India er et av verdens mest rasistiske land. Det er det denne fortellingen under viser. Toleransen for andre meninger og skikker er ikke fremtredende og fra historien vet vi at det har vært store religiøse spenninger mellom særlig hinduer og muslimer i den tidligere britiske kronkolonien. 

Det førte til deling av den i to stater, India og Pakistan (seinere Pakistan og Bangaladesh) da britene måtte oppi den som koloni. Den ene staten ble preget av hinduer, de andre to muslimske.

I virkeligheten er ikke Norge rasistisk i det hele tatt. En blander skepsis til ukontrollert innvandring med rasisme. Historien under kan gi noen og enhver noe å tenke på. Tross alt bor det mer enn 250 ganger flere mennesker i India enn i Norge.

Knut Lindtner
Redaktør

Karnataka-skolene innfører forbud mot bruk av hijab.

Fra Voltaire Network.

Det indiske Indian People’s Party (BJP)), ledet av statsminister Narendra Modi, har nylig kommet med forbud mot det islamske hodeplagget hijab i skolene i staten Karnataka.

Foto: : Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), den største paramilitære organisasjonen i verden, er den væpnede fløyen til BJP. Den proklamerer at det å gi sitt liv for å beskytte India ved å drepe ikke-hinduer er en hellig plikt.

Det foregår for tiden en valgkampanje for valg til president for den regionale regjeringen. I den forbindelsen  foregår nå en voldsom anti-muslimsk, og noen ganger en anti-kristendom retorikk.

I juli 2020 ble 53 mennesker drept i et anti-muslimsk opprør i New Dehli.

Statene Madhya Pradesh, Uttar Pradesh og Himachal Pradesh har nettopp innført lover som forbyr konvertering til en annen religion, unntatt ved giftermål. Det kan tillates etter en 60 dagers tillatelse fra den regionale staten.

I Madhya Pradesh og Uttar Pradesh kan det å skifte fra Hindu til en annen religion straffes med 10 år i fengsel.

Sjefen for den regionale regjeringen i Uttar Pradesh, Yogi Adatyanath, er en nær venn av Narendra Modi, Han er blitt en ledende figur i debatten mot «fremmede religioner», som Islam og kristendommen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Adryan RA Det er fra Karnataka

https://www.voltairenet.org/article215614.html

12 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 12 ganger.

Post Views: 59

Les artikkelen direkte på derimot.no