Rand Paul blokkerte kjempebevilgningen til korrupte Ukraina. Ville vite hvor pengene havnet.

Derimot.no

derimot.no:

Senator Rand Paul blokkerer senatets avstemming om 40 milliarder dollar i hjelp til Ukraina.

Paul vil ha et tillegg i teksten til lovforslaget. Han vil opprette en stilling som generalinspektør som skal ha tilsyn med  milliardene som blir sendt til Ukraina.

Av Dave DeCamp

På torsdag blokkerte senator Rand Paul, republikaner fra Kentucky, et forsøk på, i full fart, å stemme over hjelpepakken på 40 milliarder dollar til Ukraina. Dette var vedtatt av Representantenes Hus på tirsdag.

Rand Paul

«Min ed er som representant for USAs grunnlov, ikke for en fremmed nasjon, uansett hvor sympatisk denne saken må være.

Min ed som representant handler om De forente Stater nasjonale sikkerhet», sa Paul i senatet før han blokkerte avstemmingen,

«Vi kan ikke redde Ukraina ved å ødelegge USAs økonomi».

Paul blokkerte avstemmingen fordi han vil ha med en tekst om å opprette en spesiell stilling som generalinspektør som skal ha tilsyn med milliardene som skal sendes til Ukraina.

Han har tilbudt seg å komme med dette tilsynet som et grunnlovstillegg. Det må det i så fall stemmes over separat. Men egentlig ønsker han å forandre hele lovforslaget.

Majoritetslederen i senatet, Chuck Schumer (demokrat), og minoritetslederen Mitch McConnell (republikaner) hadde håpet at dette lovforslaget skulle bli avgjort torsdag kveld. Dette ville vise den tverrpolitiske støtten for å bruke dette enorme beløpet til å finansiere krigen i Ukraina.

Pauls innvending vil forsinke avstemmingen med minst en uke.

«Det store flertallet av senatorer fra begge sider ønsker dette. Det er bare én ting som nå hindrer oss, og det er at en junior-senator fra Kentucky går mot en rask overføring av penger til Ukraina. Og det fordi han, i siste minutt, vi ha sin egen forandring i teksten til lovforslaget». sa Schumer. 

Pakken på 39,8 milliarder dollar ble vedtatt på tirsdag i Representantenes Hus, med 368 mot 57 stemmer. Alle de som stemte mot var republikanere.

Avstemmingen kom samtidig som Amerika står overfor skyhøye gasspriser og en inflasjon på mer enn 8 prosent – høyere enn på 40 år.

«Amerikanerne kjenner nå smerten fra inflasjonen. Og det ser ut til at Kongressen bare øker denne smerten ved å skuffe penger ut av døren så fort de bare kan». sa Paul.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Tim Wilson

Lenker finnes i originalartikkelen

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 2

Les artikkelen direkte på derimot.no