Quebec – Nekter folk som ikke er vaksinert inn på kjøpesentre

Politikeren.com

Read Time:1 Minute, 39 Second

Bevis på vaksinasjon mot COVID-19 er nå nødvendig for å få tilgang til store butikker og kjøpesentre over hele Quebec.

Premier François Legault har tidligere kunngjort at folk i Quebec vil måtte vise vaksinasjonspasset fra og med i dag hvis de ønsker å gå inn i butikker med gulvflater på 1500 kvadratmeter eller mer.

Tiltaket kommer ettersom Legault fortsetter å fokusere tiltak på uvaksinerte beboere i et forsøk på å dempe COVID-19-relaterte sykehusinnleggelser, som har økt kraftig de siste ukene, men har gått ned de siste fire dagene på rad.

Krav til vaksinasjonsbevis gjelder ikke for butikker som primært selger apotek eller kun dagligvareprodukter.

Quebec utvidet sitt vaksinasjonspasssystem forrige uke til å gjelde cannabis- og brennevinsbutikker.

Provinsens COVID-19-oppdatering lagt ut mandag viste  3 299 sykehusinnleggelser  – en økning på 16 fra en dag tidligere. Antall personer på intensivavdelinger var 263 – en nedgang med 10 fra en dag tidligere. 

Helsetjenestemenn i Quebec rapporterte også 52 ekstra dødsfall og 2807 ytterligere laboratoriebekreftede tilfeller. På grunn av grenser for PCR-testing, har tjenestemenn i provinsen advart om at antallet nye tilfeller sannsynligvis er betydelig høyere.

Junior helseminister Lionel Carmant er satt til å kunngjøre en plan for uvaksinerte Quebec’ers senere i ettermiddag sammen med Daniel Paré, lederen av provinsens vaksinasjonskampanje.

Dette blir nok en av de klassiske triste tilfellene der smitten synker i befolkningen slik som i alle andre land og dødsfall samt innleggelser går ned og politikerene påstår det er takket være vaksiner, og restriksjoner for uvaksinerte selvom det selvfølgelig ikke er tilfellet. Omicron er mye mildere og den nedgangen kommer uansett, det eneste tiltakene gjør er å utsette tiden det vil skje på. Det var faktisk en gang felles konsensus på at tiltakene bare skulle være midlertidig, en til to uker for å flate ut kurven og at alle var enige i at man ikke kunne stanse naturens gang. Men den konsensusen har politikere gått bort ifra for lenge siden.

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren