Protester og uroligheter rundt om i verden fortsetter med uforminsket styrke
Politikeren.com:
I de vestlige metropolene, selv i den varme sommeren, samles tusenvis for å protestere for frihet og selvbestemmelse. Covid og den økonomiske endringen som startet med den første impulsen i tyskland. Protesten fra nederlandske bønder fortsetter med uforminsket styrke, enten det er i landets byer eller arenaer – eller på motorveiene, hvor noen dumpet høy, gjødsel og andre hindringer.
En uke med protester mot koronatiltak startet i Berlin, med folkemengder fra hele Tyskland. Trolig mer enn 1000 mennesker, rbb anslår rundt 1800, de beveget seg gjennom Berlin-Mitte lørdag, inkludert flere temabiler og en bilparade, som imidlertid måtte vente på slutten av ruten. Protestens slagord er velkjente: «Fred – frihet – intet diktatur», «Fred – frihet – selvbestemmelse». Også i Frankfurt demonstrerte mange mennesker under samme motto.
I Toronto, Canada, gikk mange mennesker ut i gatene for utdanning til tross for frafallelsen av boostere og slutten på alle de nye “Covid-forpliktelsene”.
En slags hippokratisk kode ble lest i Marseille til minne om ofrene for vaksinasjonsbivirkninger.
I Melbourne, Australia, demonstrerte folk for sin rett til selvbestemmelse og til å jobbe. De ugunstige sosiale konsekvensene av anti-Covid-tiltakene diskuteres også.
I mellomtiden har de økonomiske levekårene for mange australiere blitt dårligere. Gratis matbanker blir stadig mer populære. Mange er nå avhengige av det.
Den tøffe protesten til bøndene
Protesten fra nederlandske bønder fortsetter med uforminsket styrke, enten det er i landets byer eller arenaer – eller på motorveiene, hvor noen dumpet høy, gjødsel og andre hindringer.
Bildet er likt i Canada, siden statsminister Justin Trudeau også startet en anti-nitratpolitikk.
Kina: maktdemonstrasjoner både eksternt og internt
Maktkamp på tre kontinenter
I Irak stormet demonstranter parlamentet for andre gang. Bakgrunnen er en intern sjiafeide rundt spørsmålet om hvem som skal danne neste regjering. Du kan si at irakere lærer demokrati nå. De dårlige nyhetene fra et vestlig synspunkt: geistlige fraksjoner står overfor hverandre på begge sider, med mer eller mindre påvirkning fra Iran.
Protester mot de mange priskrisene også i Bangladesh, angivelig med en demonstrant drept av politiet.
Demonstrantene i Vestafrikansk Guinea var i stand til å oppnå en delvis suksess: Militærjuntaen ønsker å fremskynde overgangen til en sivil regjering. Perioden er forkortet fra tre til to år. Ikke rart at opptøyene fortsetter.
På Sri Lanka har den sittende presidenten Ranil Wickremesinghe bedt om en samlingsregjering. Han hadde tidligere beskrevet de protesterende innbyggerne som «fascister» og beskyldte demonstrasjonene for forsinkelsene i de kommende forhandlingene med Det internasjonale pengefondet. Det er alltid de andres feil. IMF-programmet ble utsatt til september.
Er du fornøyd med innholdet som politikeren gir, kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.