Pasient fjernet fra hjertetransplantasjonsliste fordi han nektet Covid-19-vaksine

Politikeren.com

Read Time:3 Minute, 9 Second

DJ Ferguson, 31, hadde tidligere blitt prioritert for en transplantasjon av Brigham and Women’s Hospital i Boston

Et sykehus i Boston-området sa at de ikke vil utføre en hjertetransplantasjon på en pasient som nekter å få en Covid-19-vaksinasjon.

DJ Ferguson, 31, ble tidligere prioritert for en hjertetransplantasjon ved Brigham and Women’s hospital, men er ikke lenger kvalifisert da han nekter å bli vaksinert, sa Fergusons familie, ifølge en rapport fra CBS Boston.

«Det er på en måte mot hans grunnleggende prinsipper – han tror ikke på det,» sa David Ferguson, hans far. «Det er en politikk de håndhever, og fordi han ikke vil ta vaksinen, derfor tok de ham av listen for hjertetransplantasjon.»

Brigham and Women’s forklarte sin begrunnelse i en uttalelse: «Som mange andre transplantasjonsprogrammer i USA – er Covid-19-vaksinen en av flere vaksiner og livsstilsatferd som kreves for transplantasjonskandidater i Mass General Brigham-systemet for å skape både beste sjanse for en vellykket operasjon og også pasientens overlevelse etter transplantasjon.»

Andre medisinske eksperter har erklært sin støtte til sykehusets politikk, og bemerket at immunsystemet er ekstremt svakt etter en transplantasjon, noe som gjør vaksinasjoner desto viktigere. (Til tross for at vaksinen ikke ser ut til å virke på immunsupprimerte da selvfølgelig)

«Legg inn en hvilken som helst transplantasjon, nyre, hjerte uansett, immunsystemet ditt er slått av. Influensa kan drepe deg, en forkjølelse kan drepe deg, Covid kan drepe deg, sa Dr Arthur Caplan, leder for medisinsk etikk ved NYU Grossman School of Medicine, til CBS Boston.

(Immunsystemet er slått av og da mener de at å ta vaksinen før immunsystemet slås av skal hjelpe på noe som helst? Det er selvfølgelig vissvass fra ende til annen for den vaksinen vil ikke gjøre en døyt forskjell når immunsystemet slås av, dette er selvfølgelig ren symbolpolitikk av en sektor som har dype bånd til selskapene som produserer vaksiner som jeg skrev om senest igår.

«Organene er knappe: vi kommer ikke til å distribuere dem til noen som har dårlige sjanser til å leve når andre som er vaksinert har en bedre sjanse for å overleve etter operasjonen.» Sier sykehuset.

Fergusons familie har sagt at de er usikre på hva de skal gjøre videre, siden han nektet å motta Covid-19-vaksinen. De har vurdert å overføre ham til et annet anlegg, men erkjenner at han kanskje ikke vil overleve turen.

«Vi forfølger aggressivt alle alternativer, men vi går tom for tid,» sa David Ferguson.

Familien sa at selv om de hadde fått utmerket omsorg hos Brigham and Women’s, er de ikke enige i retningslinjene.

«Jeg tror gutten min kjemper ganske modig, og han har integritet og prinsipper han virkelig tror på, og det får meg til å respektere ham desto mer,» sa Ferguson om sønnen hans, som er far til to barn med en annen på veien. «Det er kroppen hans. Det er hans valg.»

Denne saken er bare enda et tydeligere bevis for at dette ikke handler om helse men klasseskille, det vi gastrisk si at hvis du er fattig og bor i deler av landet hvor vaksine er vanskelig å ikke så tilgjengelig, og de stedene finnes og du utsettes for en ulykke som gjør at du trenger blod eller annen transplantasjon så kam du risikere å ikke få behandling i det hele tatt. Så kan man påstå at dette er riktig å gjøre men hva når enda fattige land kopierer metodikken. Land hvor vaksinen ikke er tilgjengelig i samme grad. Lavinntektsland hvor bare et par prosenter har tatt vaksinen.

De ser mot land som USA og innfører samme politikk. Sannheten er at man ikke lengre kan stole på å få helsehjelp verken i USA eller andre steder lengre om man skulle trenge det. Behovet for et parallelt system for ikke vaksinerte vokser stadig..

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren