Britisk parlamentsmedlem: “Omfanget av skadene forårsaket av Covid-vaksiner er et mareritt”

Politikeren.com
Read Time:2 Minute, 50 Second

Det konservative parlamentsmedlem Christopher Chope, som representerer Christchurch i Underhuset, bemerket at titusenvis av briter hadde fått vaksineskader etter å ha blitt vaksinert.

Et medlem av det britiske parlamentet (MP) beskrev skadeomfanget forårsaket av Wuhan-koronavirusvaksinen (Covid-19) som et “mareritt” da han ba Downing Street for å gi mer støtte til de berørte.

Det konservative parlamentsmedlem Christopher Chope, som representerer Christchurch i Underhuset, bemerket at titusenvis av briter hadde fått vaksineskader etter å ha blitt vaksinert.

Tidligere fortalte han en sesjon i det britiske parlamentet at omfanget av skader forårsaket av Covid-19-vaksinen “nå overstiger alle tilfeller som er et resultat av tidligere vaksinasjonsprogrammer.”

Publikum vil endelig forstå hvilken skade som er gjort. Det er mange mennesker der ute som gjorde det rette … [som] ikke får den hjelpen fra myndighetene som de trodde de burde få. Det er der jeg står.»

I følge Chope sendte han inn en fil til Downing Street med tilfeller av skader relatert til Covid-19-vaksinen – men ble bare møtt med “relativ stillhet.” Han fortsatte, “[Det] jeg leste i fjor sommer antydet at folk hadde uønskede reaksjoner på vaksiner og at det var vanskelig for dem å få kompensasjon.”

Chope introduserte deretter et nytt lovforslag i parlamentet for å utvide kompensasjonssystemet, og den 20-minutters debatten om tiltaket resulterte i “mange” e-postsvar fra hele Storbritannia

Christchurch-parlamentsmedlemmet delte historien om Julian Gooddy, som fikk vaksineskade to uker etter å ha mottatt en injeksjon av AstraZenecas Covid-19-vaksine. Gooddy led flere problemer etter vaksinasjonen, inkludert Bells parese, tretthet og smerter i lemmer.

Han ble senere diagnostisert med Guillain-Barré syndrom (GBS), en sykdom der immunsystemet angriper det beskyttende laget av nerveceller.

Det var frustrerende på grunn av mangelen på aksept at det var en årsakssammenheng mellom [AstraZeneca]-vaksinen jeg hadde og GBS,” beklaget han.

Chope oppfordrer Downing Street til å forbedre kompensasjonen for vaksineskade.

I lys av Gooddys historie sa Chope at han ber den britiske regjeringen være proaktiv og øke bevisstheten om Vaccine Injury Payment System (VDPS) – spesielt for de som har lastet ned det britiske gule kort-rapportsystemet.

Yellow Card-systemet er den britiske ekvivalenten til Vaccine Adverse Event Reporting System.

VPDS ble lansert i 1979 og senere utvidet til å omfatte vaksinasjoner mot Covid-19. Under dette programmet kan briter som kan bevise alvorlig funksjonshemming eller død som følge av vaksinasjon motta skattefri kompensasjon på £120 000 (US$156 000).

Ingen av de 920 skadelidte for vaksineskade har mottatt beløpet i skrivende stund.

MP for Lewes, Maria Caulfield, parlamentarisk undersekretær for pasientsikkerhet og primæromsorg, svarte på Chopes spørsmål.

Det konservative parlamentsmedlemmet fortalte kollegaen sin at myndigheten for legemidler og helseprodukter ser gjennom notatene til alle berørte pasienter for å undersøke enhver sammenheng mellom vaksinen og de alvorlige reaksjonene.

Det britiske regelverket for medisiner og helseprodukter gjennomgikk også GBS-rapportene, og la til at all informasjon ville bli delt så snart den var tilgjengelig.

«Vi regner med at prosessen i gjennomsnitt vil ta seks måneder. Dette krever at man har tilgang til den enkeltes journal og deres sykehistorie.

Selv om noen kan ha reagert den dagen, kan vi ikke si med sikkerhet at det er en årsakssammenheng mellom vaksinen og bivirkningen før vi har gjennomgått alle bevisene – selv om det kan være en sterk indikasjon på at det er det. Så det er viktig å følge denne prosessen riktig, sa Caulfield.

Les artikkelen direkte på Politikeren