Opprør i Brussel: Orban er nå imot utvidelsen av EUs sanksjoner

Opprør i Brussel: Orban er nå imot utvidelsen av EUs sanksjoner

Politikeren.com
Opprør i Brussel: Orban er nå imot utvidelsen av EUs sanksjoner

Politikeren.com:

Read Time:3 Minute, 51 Second

Årsaken til nei fra Budapest virker litt konstruert: Ungarn ønsker ikke å gå med på en utvidelse av EUs sanksjoner mot Russland så lenge de også rammer tre oligarker. Det bryter ut hektiske tider i Brussel: Denne uken skal videreføringen av sanksjonene avgjøres.

Ungarns statsminister Viktor Orban truer nå åpent med å trekke seg ut av EU-sanksjonene: Som flere EU-ansatte i nyhetsbyrået dpa rapporterte tirsdag, ønsker landet å bruke sine handlinger til å tvinge opp straffetiltakene mot tre russiske oligarker. Nærmere bestemt er disse Alisher Usmanov, Pyotr Aven og Viktor Rashnikov.

Politiske observatører anser denne grunnen for å være “noe konstruert”: det antas snarere at Orban ønsker å oppfylle sin egen ungarske befolknings vilje med denne stoppende motstanden – hvorav flertallet sies å være for en slutt på sanksjonene mot Russland.

En beslutning om å forlenge sanksjonene bør tas i dag

Oligarkene Usmanov, Aven og Rashnikov er blant mer enn 1200 personer som EU har innført sanksjoner mot for å støtte Russlands president Putins Ukraina-politikk. Straffetiltakene går ut på å fryse eiendelene til de berørte og hindre dem i å komme inn i EU, melder «Welt».

EU-diplomater påpeker at Ungarns statsminister Viktor Orban fortsatt har et meget godt forhold til Vladimir Putin og allerede har torpedert straffetiltak flere ganger de siste månedene.

Brussel har et massivt problem med Ungarns krav: Sanksjonene mot Russland må forlenges til torsdag neste uke dersom de ikke skal utløpe.

Ifølge diplomater burde en beslutning på EU-nivå faktisk vedtas i dag, onsdag. Nå er ytterligere forhandlinger nødvendig.

Blackout-fare: Det er det eksperter nå anbefaler for vinteren

Den nåværende energikrisen har økt faren dramatisk. Det virker bare som et tidsspørsmål før det verste kommer til det verste, til lysene slukker i en blackout.

Ingen oppvarming, ingen lys, ingen mobiltelefonsignal. Et lengre strømbrudd er nå mer enn et enkelt skrekkscenario. Det virker mer og mer sannsynlig at denne krisen snart kan bli realitet. Men med noen få forholdsregler kan en blackout overleves.

Det første viktige tipset fra ekspertene. Ha alltid flere lyskilder på lager i husholdningen. Egnede stearinlys og lightere bør være klare samt lommelykter med nok reservebatterier

Gensere og tepper mot kulde

I tillegg til mørket er oppvarming et stort problem om vinteren. Hvis du kan, bør du definitivt prøve å finne alternative varmekilder. Alle som allerede har peis eller komfyr bør ha tilgang på kull, briketter eller ved. Hvis alt dette ikke er en mulighet, må det sørges for tilstrekkelig med tepper og varme gensere. I tillegg bør det om mulig velges et fellesrom i husstanden å oppholde seg i – og dørene til dette rommet skal alltid stå åpne. OBS: Til tross for kulden, ikke glem å lufte rommet regelmessig!

Varme tepper og tykke gensere hjelper mot kulden

Stor fare: sult

Nøkkelen for å overleve en langvarig blackout så godt som mulig ligger i tilbudet. Slik kan måltidene tilberedes på en liten campingkomfyr. Har du mulighet kan du selvsagt grille i hagen eller på balkongen. Men vær forsiktig: Uansett hvor fristende du måtte være, grill ALDRI innendørs!
I tillegg er det selvfølgelig viktig å ha mest mulig langvarig mat hjemme – Glem heller ikke BABYMAT og KJÆREMAT!
Og selvfølgelig, ikke glem å drikke! Anbefaling: minst 2,5 liter per dag for en voksen.

Med en campingovn kan du også lage mat hjemme

Hvem passer på meg?

En blackout er en av de største truslene moderne stater står overfor. Hvis det ikke er strøm, er forsyningssikkerheten, trafikken, kommunikasjonen og – sist men ikke minst – den offentlige sikkerheten truet. Ifølge opplysningene skal politi kunne vare i 72 timer og garantere nødoperasjoner i fire dager til. Det er selvsagt også en eksepsjonell situasjon for tjenestemennene, også de har familier hjemme som sitter i mørket. Derfor den presserende appellen om å alltid holde seg rolig og ikke gjøre noe dumt.
Ikke glem å ta med kontanter heller, da minibankene ikke fungerer hvis det er strømbrudd.

Hele Europa forbereder seg for tiden på skrekkscenarioet med en blackout.

Hva bør jeg ha hjemme

Radio med batterier (bilradio!)

Lommelykter eller hodelykter (inkludert nok reservebatterier)

Stearinlys, tennere, brannslukningsapparater, karbonmonoksiddetektorer

Vann (2 liter per person per dag; 3-5 dager), drikke, te, kaffe

Matvarer som kan holdes i 2 uker (pasta, ris, hermetikk…)

Nødvendig medisin i 2 uker, førstehjelpsutstyr

Sanitærartikler, søppelsekker, teip, buntebånd

Gasskomfyr, griller, drivstoffpasta

Kontanter i små sedler og mynter

Soveposer, tepper, varme klær

Spill, blokker, penner

Bilen er alltid halvtanket

Er du fornøyd med innholdet som deles på politikeren kan du bidra til nettstedets utgifter med en liten donasjon via PayPal-kontoen. Alle donasjoner brukes utelukkende til å betale for domener, abonnementer, bilderettigheter og vedlikehold av nettsiden. Link til paypal.

https://www.paypal.me/politikeren

Les artikkelen direkte på Politikeren