Operation Paperclip- Dokumentar

Operation Paperclip- Dokumentar

Politikeren.com
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Operation Paperclip- Dokumentar

Politikeren.com:

Read Time:1 Minute, 13 Second

Forfatter Annie Jacobsen presenterer et fascinerende emne fra boken sin, Operation Paperclip, og tar spørsmål fra publikum på Politics & Prose Bookstore i Washington, D.C. 26. februar 2014.

I kaoset etter andre verdenskrig sto den amerikanske regjeringen overfor mange vanskelige avgjørelser, inkludert hva de skulle gjøre med Det tredje rikets vitenskapelige sinn. Dette var hjernen bak nazistenes en gang så ukuelige krigsmaskin. Så begynte Operation Paperclip, et tiår langt, skjult prosjekt for å bringe Hitlers vitenskapsmenn og deres familier til USA.

Mange av disse mennene ble anklaget for krigsforbrytelser, og andre hadde stått for retten i Nürnberg
en ble dømt for massedrap og slaveri. De var også direkte ansvarlige for store fremskritt innen rakett, medisinske behandlinger og det amerikanske romfartsprogrammet. Var Operation Paperclip en moralsk forargelse, eller hjalp den Amerika til å vinne den kalde krigen?

Med utgangspunkt i eksklusive intervjuer med dusinvis av papirklipps familiemedlemmer, kolleger og avhørere, og med tilgang til tyske arkivdokumenter (inkludert tidligere usett papirer gjort tilgjengelig av direkte etterkommere av Det tredje rikes rangerende medlemmer), filer innhentet gjennom Freedom of Information Act, og dokumenter oppdaget i regjeringsarkiver og ved Harvard University, følger Annie Jacobsen mer enn et dusin tyske forskere gjennom deres etterkrigsliv og inn i en oppsiktsvekkende, kompleks, ondsinnet og nidkjært bevoktet regjeringshemmelighet fra det tjuende århundre.

I dette definitive, kontroversielle blikket på et av USAs mest strategiske og urovekkende regjeringsprogrammer, viser Jacobsen hvor mørk regjeringen kan bli i den nasjonale sikkerhetens navn.

Les artikkelen direkte på Politikeren

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar