Ønsker å fjerne vaksinepass – Sveits

Politikeren.com

Read Time:1 Minute, 42 Second

I et intervju fremholdt helseminister Alain Berset ser på utsiktene til å muligens avskaffe Covid-passkravet i Sveits i nær fremtid. «Tidene for sertifikatet ser ut til å nærme seg slutten,» sa Berset til avisen «Schweiz am Wochenende» og rapportert av det sveitsiske pressebyrået SDA.

Hvis Covid-situasjonen utvikler seg bra, kan Forbundsrådet «gjøre innenriksdepartementets forpliktelse til en anbefaling og oppheve karantenen i løpet av de neste ukene,» la han til.

Delstatsregjeringen hadde senest vedtatt at hjemmekontorplikt og karanteneregler inntil videre skulle gjelde til slutten av februar. De resterende tiltakene gjelder i hvert fall til slutten av mars.

Covid-sertifikater har vært i bruk i Sveits siden juli 2021. De viser at en er vaksinert, testet eller friskmeldt. Det var heftige diskusjoner om bruk av sertifikater og deres nytte før avstemningen om Covid-loven i høst.

Regjeringen ønsker å bruke tilgangsbegrensninger for å dempe spredningen av koronaviruset og forhindre alvorlige tilfeller.

I et intervju uttrykte den venstreorienterte forbundsrådmannen en forsiktig optimisme om situasjonen. «Jeg tror vi er på bedringens vei, men viruset har vist seg uforutsigbart flere ganger.»

Bersets verste øyeblikk

To år etter utbruddet av pandemien sa krisesjefen: «Jeg trodde aldri jeg kunne tåle noe slikt.» Krisen var av en «uventet brutalitet». Berset ble med egne ord konfrontert med «stort ansvarspress», offentlige forventninger og en arbeidsmengde som var mange ganger høyere enn i normale tider.

Berset beskrev øyeblikket «da vi måtte stenge skolene» som den verste dagen i krisen. «Denne negative innvirkningen på utdanningsmuligheter og like muligheter for barn er noe av det verste du kan forestille deg for et samfunn.» Forbundsrådet hadde imidlertid ikke noe annet valg etter at de omkringliggende landene og noen kommuner i Sveits hadde sluttet å ha åpne skoler skoler. «Heldigvis var det bare noen få uker nylig, mye kortere enn i andre land sa han.»

Det betyr muligens i nærmeste fremtid at det fine landskapet i Sveits er åpent og fritt for alle å spasere eller stå på ski i om du ønsker det.

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren