Omfanget av Bill Gate’s mediekontrolloperasjon er noe spionbyråer bare kan drømme om

Politikeren.com

Politikeren.com:

Read Time:3 Minute, 29 Second

Gjennom sin stiftelse bruker Bill Gates årlig store summer på ulike medie- og journalistikkprosjekter. På denne måten kjøper han positiv dekning for målene sine.

Det være seg i vaksinasjonsbransjen, likestilling, om klimaendringer, landbruk, matproduksjon, og på mange andre områder hvor han har hendene med i spillet. Milliardærens innflytelse på media og sosiale medier er enorm.

Bill og Melinda Gates Foundation har gitt mer enn USD 319 millioner i tilskudd, priser og veldedige arrangementer til medieorganisasjoner.

Ifølge Mint Press News (MPN), som har analysert mer enn 30 000 dokumenter, har Bill Gates også bevilget rundt 38 millioner dollar til undersøkende journalistikksentre for å trene journalister i prosessen. Av dette gikk mer enn 20 millioner dollar til International Centre for Journalists (ICFJ), som «bygger ekspertisen og digitale ferdigheter journalister trenger for å levere pålitelige nyheter som er avgjørende for et levende samfunn».

De sjenerøse donasjonene som ble gitt til ICFJ over flere år var for det uttrykkelige formålet å trene journalister “for å fokusere på datadrevet helse- og utviklingsrapportering for å hjelpe afrikanske medier bedre å bidra til å sette utviklingsplaner og fremme offentlig ansvarlighet,” ifølge Bill og Melinda Gates Foundations nettsted.

Finansiering av nye helsejournalister er en vanlig trend med Gates. Tross alt ønsker han å presse vaksinasjonsagendaen sin – og han ønsker å gjøre det over hele verden.

I følge stiftelsens nettside mottok Premium Times Center for Investigative Journalism tilskuddet på USD 3 800 357 for å “støtte vedvarende, høykvalitets, evidensbasert og løsningsorientert mediedekning av globale helse- og utviklingsspørsmål i primærhelsevesenet, landbruk, og økonomisk inkludering.»

Andre mottakere av mer enn USD 1 million inkluderer Pulitzer Center for Crisis Reporting (US$ 2 432 552) for å “støtte redaksjonelle prosjekter med fokus på globale helsespørsmål,” Fondation EurActiv Politech (US$ 2,368 300), International Women’s Media Foundation (US$1 500 000) , Center for Investigative Reporting – 1 446 639 USD, InterMedia Survey Institute (1 297 545 USD) og Bureau of Investigative Journalism (1 068 169 USD).

Enkelt sagt ser det ut til at Bill Gates ønsker å installere en personlig hær av profesjonelle kontrollere i ulike medier. Disse skal propagandere hans holdning til helsevesenet. Alle som motsetter seg Gates og planen hans vil bli revet i filler av disse passende trente mediemenneskene og avvist som en “motstridende” og “konspirasjonsteoretiker” som sprer feilinformasjon.

Gates finansierer selvfølgelig også journalistikkprogrammene til flere universiteter, inkludert John Hopkins University, Columbia University, University of California Berkeley, Tsinghua University, Seattle University, Rhodes University og Montclair State University. Harvard University (hvor Gates er en dropout), University of Southern California, Boston University og Ahmadu Bello University har også mottatt penger fra Gates Foundation til ulike medieprosjekter.

Trening av nye journalister er imidlertid ikke det eneste medieområdet Gates fokuserer på. Han retter seg også mot erfarne journalister i eldre medieorganisasjoner. I følge Mint Press News-rapporten har totalt 166,2 millioner dollar blitt tildelt kjente eldre medieorganisasjoner. «Pengene er generelt øremerket saker som ligger Gates nært på hjertet.

CNNs stipend på USD 3,6 millioner ble for eksempel brukt til å dekke likestilling, med et spesielt fokus på minst utviklede land, for å produsere journalistikk om hverdagens ulikheter kvinner og jenter over hele verden står overfor.» Samtidig mottok Texas Tribune millioner for å «øke offentlig bevissthet og engasjement for utdanningsreform i Texas.

Mint Press News konkluderer, “Gitt at Bill er en av de mest ivrige tilhengerne av charterskoler, kan en kyniker tolke dette som å plante propaganda for charterskoler i media, forkledd som objektiv rapportering.”

Alt i alt et veldig gjennomsiktig spill, men et som mange ennå ikke har gjenkjent. Hvem gidder å se bak kulissene i den globale medieverdenen?

Det er derfor Gates også kan ansette 3000 nye «faktasjekkere» for å slå ned på «feilinformasjon» om vaksiner på sosiale medier. Hans egen trollhær så å si.

Les artikkelen direkte på Politikeren