Ny type terror: 49 mennesker dyttet foran tog i 2021

Politikeren.com

Read Time:4 Minute, 8 Second

Flere og flere mennesker blir overraskende dyttet ned på tog skinnene . Dette bekreftes av tilgjengelige tall fra forbundspolitiet i Tyskland. De fleste gjerningsmennene er ikke tyske statsborgere. De blir ofte dømt i retten for å være uforsvarlige selvom vi nå ser et tydelig mønster på rene angrep mot mennesker rundtomkring I Europa hvor personer uten årsak blir dyttet foran tog som er på vei inn på perrongen.

Når man nå venter på toget, kreves det nå forsiktighet av myndighetene i blant annet Tyskland, Dette vitner om den skremmende økningen av de spesielt lumske drapsforsøkene i hele Tyskland, som samtidig er – tilsynelatende – meningsløse. Selv om det ikke finnes noen landsomfattende statistikk, viser de offisielt kjente tallene fra det føderale politiet tydelig at stadig flere tyskere blir overfalt foran Deutsche Bahn.

Av 65 kjente mistenkte er 38 ikke tyske

Det føderale politiet er ansvarlig for sikkerheten i Deutsche Bahn-området. Bare der ble det alene registrert totalt 29 tilfeller i 2020 og 49 i 2021, melder «Welt» noe som er en sterkt økende trend. Et notat sier: «Dette fenomenet blir for tiden lagt merke til mange steder i Tyskland.» Av de 65 kjente mistenkte var 38 ikke tyske statsborgere.

Attentatforsøkene er opprivende, selv om de heldigvis i hvert fall ikke enda har vært dødelige de siste to årene. I november mistet en mann (37) leggen da han ble dyttet foran en S-Bahn scenene er skremmende for samfunnet og kan kun beskrives som terroriserende. I samme måned ble en eldre mann (70) skadet i Hamburg-Dammtor etter å ha blitt dyttet inn på tog sporene til S-Bahn.

Et angrep i Frankfurt i 2019 skapte en landsomfattende oppmerksomhet rundt trenden: en eritreer dyttet en gutt (8) og moren hans foran en ICE. Gutten døde, moren overlevde. Retten snakket om drap, men anså mannen som uskyldig og la ham inn i psykiatrien. Det er er ofte vestlige land henviser til psykisk helsetilstand hos personer som kommer fra land med svært lave levevilkår, sannsynligvis blir bakgrunnen og oppvekst stadig lagt til grunn som formildende og det er mulig at de utnytter smutthull i bode rettsystemet og helsesystemet for å slippe unna terrortiltale og fengselsstraff.

Det er altså ikke et enkeltstående tilfelle: flere ganger blir gjerningsmennene funnet å være psykisk syke i retten. Narkotika og alkohol sies å spille en rolle hos mange lovbrytere. Sosiale og kulturelle årsaker kan også være aktuelle. Man bør ikke kunne skylde på narkotika og alkohol som årsak til terror, det er heller ikke et godt argument at man er oppvokst under islamsk kultur. De aller fleste muslimer oppfører seg helt normalt uten å drive med terror.

Politiforbundet: Knapt noen forbedringer i jernbanestasjonens sikkerhet

Etter det tragiske angrepet på en mor og hennes barn i Frankfurt, kom politikere og Deutsche Bahn med flere forslag for å øke sikkerheten. Antall videokameraer skal økes fra 8.000 til 11.000 innen 2024 – men det har ikke skjedd ennå. Teknologien bør også forbedres.

Det går alt for sakte for politiforbundet. Ingenting har blitt bedre når det gjelder videoteknologi, belysning, politipatruljer eller barrierer på plattformene, sier fagforeningssjef Andreas Roßkopf: «Men det skjedde nesten ingenting. Sammenlignet med flyplasser tas nesten ingen sikkerhetstiltak på togstasjonene.»

Også i England er problemet svært økende og spesielt i London, Frankrike har og lenge hatt problemer med denne typen form for terror, det er på tide at politikere i vesten snart våkner for disse enkeltangrepene fra terrorister.

Siste angrepet i Tyskland var i Brussel da En 55 år gammel kvinne var bare sekunder unna å miste livet da hun ble dyttet på togsporene av en «mystisk» mann. Heldigvis stoppet T-banetoget like før det ville treffe den uskyldige kvinnen. Hun kom fra hendelsen uten alvorlige skader, men måtte til sykehus for å få behandling for sjokk.

Hendelsen fant sted 14. januar da den 55 år gamle kvinnen ventet på toget på Rogier stasjon i Brussel. Ut av det blå – og uten at kvinnen la merke til det – snek en mystisk mann seg opp bak henne, og dyttet henne deretter ned på skinnene mens et tog kom mot dem.

I Danmark ble to kvinner forsøkt dyttet ned på toglinjen i København hvor den ene falt ned. Tog måtte nødbremse for å unngå å kjøre over en kvinne på Valby Station i Danmark. Den 29 år gamle kvinnen ble dyttet ned i skinnene av en 34 år gammel mann.

Politiet fant aldri ut av motivet for hendelsen.

I norge har vi også hatt en økende trend med personer som blir dyttet ned trapper og på toglinjer men de blir sjeldnere nevnt i media.

En nordmann (33) som ble varetektsfengslet i Sverige innrømmet å ha dyttet en 72 år gammel kvinne foran et godstog i Lund 2. desember. På fengslingsmøtet i Lund sa retten at de mente mannens psykiske tilstand burde undersøkes.

Happy

Happy

0 0 %

Sad

Sad

0 0 %

Excited

Excited

0 0 %

Sleepy

Sleepy

0 0 %

Angry

Angry

0 0 %

Surprise

Surprise

0 0 %

Les artikkelen direkte på Politikeren