Ny mRNA-vaksine fra Arcturus er utviklet for å replikere en rekke virale komponenter i kroppen

Politikeren.com
Read Time:3 Minute, 3 Second

Navnet på den aktive ingrediensen er ARCT-154, selv om det er å forvente at et fengende navn vil bli funnet når markedsføringen starter. I tillegg til piggproteinet produseres andre proteiner fra SARS-CoV-2-virusene i menneskekroppen.

I likhet med vaksinene fra Pfizer og Moderna, som knapt er effektive mot virusene som fortsatt sirkulerer, er den nye «aktive ingrediensen» fra Arcturus Therapeutics et mRNA-preparat.

Dette har blitt “videreutviklet” slik at piggproteinene og andre viruskomponenter formerer seg i kroppen. Det amerikanske preparatet sies å ha en “95% effekt” mot alvorlige forløp og død. Det har vi hørt før.

Historiene om vaksineeffekt mot “alvorlige sykdom” er godt kjent fra Pfizer/BioNTech og Moderna, selv om det nå blir stadig tydeligere at vaksinene, i hvert fall mot variantene som sirkulerer i dag, ikke kan sertifiseres for å ha noen effekt utover ren tro. .

Man er verken beskyttet mot sykdom eller overføring av virus, man har ingen beskyttelse mot sykehusinnleggelse, og tilsvarende gamle eller personer med underliggende sykdom fortsetter å dø. Hvorvidt et “mildere forløp” kan forventes i noen av de beskrevne sykdomsforløpene kan vurderes som et spørsmål om tro, det kan ikke bevises.

Nå er en tredje mRNA “vaksine” i ferd med å bli godkjent. De menneskelige forsøkene som kreves for dette ble utført på den vanskeligstilte befolkningen i Vietnam, mens Delta- og Omikron-variantene var aktive der.

Navnet på den aktive ingrediensen er ARCT-154, selv om det er å forvente at et fengende navn vil bli funnet når markedsføringen starter. I tillegg til piggproteinet produseres andre proteiner fra SARS-CoV-2-virusene i menneskekroppen.

De fleste medier snakker om at hele vaksinen kan formere seg i menneskelige celler, men denne informasjonen virker ikke helt konsistent. Det er ingen “av”-knapp for dette. Igjen må man tro at produksjonen av immunitet etter hvert stopper opp.

Hovedforskjellen er lagrings- og transportalternativer. ARCT-154 kan angivelig sendes som et pulver som ikke krever spesiell nedkjøling. Dette pulveret må blandes med væske før det injiseres i testdeltakerne.

Da virker “vaksinasjonen” – “garantert.” ARCT-154 har nylig bestått fase 3 av de foreskrevne testene i den nylig vante fast-track prosedyren og er i ferd med å bli godkjent.

For dette formål er selskapet i nær kontakt med myndighetene i USA, EU og Storbritannia. I første omgang skal virkestoffet markedsføres og brukes i Vietnam.

Vi fant et forsøk på å forklare hvordan ARCT-154 fungerer i “Indian Express”:

I likhet med Pfizer/BioNTechs og Moderna, bruker en mRNA-vaksine messenger-RNA som koder for spikeproteinet fra coronavirus. Med andre ord, mRNA instruerer cellen til å produsere kopier av piggproteinet slik at når en faktisk infeksjon oppstår, gjenkjenner immunsystemet piggen og utløser en respons.

En selvforsterkende mRNA-vaksine er en forbedring i forhold til den tradisjonelle RNA-plattformen. Den koder for fire ekstra proteiner i tillegg til vaksineantigenet som tillater amplifisering av den originale RNA-strengen når den er i cellen. Den grunnleggende fordelen er at det kreves en lavere dose.

Det er foreløpig ingen tilfredsstillende rapporter om bivirkninger. Alle tilgjengelige pressereportasjer minner om de ensidige jubelreportasjene man er vant til fra de andre «vaksinene».

Aksjemarkedene tok ikke nyhetene om det nye mirakelstoffet så entusiastisk og reagerte med et fall på 20 % i Arcturus-aksjer. Dette kan også skyldes at effekten mot symptomatisk Covid-19 ikke sies å være 95 % som hevdet av produsenten, men bare 55 %.

Andelen uvaksinerte personer som kan overbevises om virkestoffet er neppe veldig stor. Det er derfor produsenten ønsker å søke godkjenning som boostervaksine.

Hva kan skje hvis folk blir “inokulert” med noen måneders mellomrom med stadig forskjellige midler som endrer måten menneskelige celler fungerer på og overføres til arvestoffet?

Les artikkelen direkte på Politikeren