NRKs ulovlige forsøk på å late som Demokratene ikke finnes fortsetter

Demokratene.no

Demokratene Norge

NRKs ulovlige forsøk på å late som Demokratene ikke finnes fortsetter

Rett etter valget, klagde ledelsen i Demokratene inn NRK for kringkastingsrådet for politisk valgpåvirkning. Den 25. oktober fikk vi klagen registrert, med beskjed om at saken var berammet på kringkastingsrådets møte 23.11.21. Etter flere purringer på saksnummer KRA0008182 har fortsatt ingenting skjedd, og derfor sendte Demokratene inn sin nyeste purring 16. mars i år. NRKs ulovlige forsøk på å late som Demokratene ikke finnes, fortsetter altså, men vi gir oss ikke.

Vår opprinnelige klage går ut på at NKR gjennom hele sin valgdekning bestemte seg for at Demokratene var ikke-eksisterende, og derfor har gjort seg skyldig i forskjellsbehandling som igjen har resultert i ulovlig valgpåvirkning. Demokratiene var og er et helt nytt politisk alternativ for velgerne, med et helt nytt politisk plattform og program: Antiglobalisme. Vi representerte altså en helt ny stemme, med et uhyre viktig og unik politisk alternativ, og burde således blitt ønsket hjertelig velkommen i et sunt demokrati.  

Men Norge er ikke et sunt demokrati: Siden Høyre og Arbeiderpartiet går i bresjen for den anti-norske globalismen, og de andre mainstream-partiene på Stortinget er globalister i større eller mindre grad, hadde ikke velgerne noe valg i september 2021: De kunne velge mellom globalister, eller turbo-globalister. Det betyr at Demokratene var valgets viktigste nye parti, og det eneste reelle alternativet, med et enormt potensial. Dette forsto NRK, de så faren, og derfor bestemte de seg for å gjøre oss usynlige – til glede for de etablerte partiene.

NRK avfeier kritikken med at de praktiserer objektivitet i sin dekning av norske valgkamper, og fokuserer på større partier som har mulighet for å komme seg inn på stortinget. Det er i seg selv politisk aktivisme, for alle skjønner at velgere ikke kan stemme på et nypløyende parti de ikke får høre om. Og saken er enda mer alvorlig fordi NRK beviselig har forskjellsbehandlet Demokratene i forhold til MdG og Rødt ved tidligere valg:

I valgkampene i 2013 og 2017, ble MDG og Rødt løftet frem i rampelyset, og fikk «alle rettigheter» som om de var fullverdige stortingspartier allerede. I 2013 lå begge disse partier under 1% på Partibarometeret tidlig på året, men ble allikevel skilt ut og premiert med egne søyler i meningsmålingene. De var også selvstendige alternativer i NRK’s Valgomat, og partienes ledere fikk delta i debatter på NRK TV. Det samme skjedde i 2017.  

I 2021 kunne Demokratene vise til et seriøst partiprogram på 80 sider, vi stilte lister i samtlige fylker, og kunne vise til 2,5% på meningsmålinger allerede i februar, altså før NRK hadde laget sitt opplegg for valgkampdekningen. Selv ikke da Demokratene fikk 3,1% på en gallup den 2. juli, ble vi inkludert eller nevnt noe sted av betydning.

Selv om vi, og mange velgere, protesterte skarpt og tydelig på denne åpenbare forskjellsbehandlingen, valgte NRK bevisst å aktivt ignorere Demokratene gjennom hele valgkampen: Vi fikk ikke egen søyle i Partibarometeret, vi ble ikke inkludert i debatter, var ikke eget alternativ i Valgomaten, og ingen representanter for Demokratene ble intervjuet, eller fikk være med på en eneste debatt – til tross for at vi har noen av Norges viktigste og mest profilerte antiglobalister som politikere, med titusenvis av følgere i sosiale media.    

Allerede i 2019 innførte NRK-ledelsen et ytterst kritikkverdig «nullpunkt» for klimajournalistikk, som i praksis omgjør NRK til et politisk propagandaorgan for globalismen og dens klimaprofitører. I følge dette «Pravda-dekretet» har ikke NRKs ansatte lov til å drive fri journalistikk eller intervjue klimakritikere, som f.eks Demokratene, ettersom det i følge NRK selv er «falsk balanse». Denne selvpålagte sensuren kan imidlertid ikke brukes som unnskyldning for aktiv valg-sabotasje.

Faktum er at NRK har avslørt seg selv gjennom den politiske reklamekampanjen de kjøre for Rødt og MdG ved tidligere valg, i kontrast til no-platformingen de innførte overfor Demokratene i 2021. Vi mistenker derfor at NRK nå aktivt forsøker å dekke over sin egen ulovlige aktivisme, med sabotere vår klage. Det kommer ikke lykkes. Vi skal forfølge saken så langt det er mulig, og så langt vi har ressurser til.

Artikkelen NRKs ulovlige forsøk på å late som Demokratene ikke finnes fortsetter ble først skrevet på Demokratene Norge og er skrevet av Kent Andersen

Les artikkelen direkte fra kilden