Noen må betaleNoen gnir seg i hendene.

Derimot.no

Pentagon ber våpenindustrien om nye våpen til Ukraina

Pentagon la ut en forespørsel om informasjon på SAM.gov, et nettsted for føderale kontrakter

av Dave DeCamp

I sitt forsøk på å sende flere våpen inn i Ukraina, har Pentagon sendt ut en åpen oppfordring til våpenindustrien om å tilby våpen og andre systemer som raskt kan leveres til landet.

På SAM.gov, et nettsted for føderale kontrakter, la Pentagon ut en forespørsel om informasjon (RFI) om nye våpen som kan brukes av Ukraina. Innlegget er det siste eksemplet på forsvarsdepartementets nære koordinering med våpenindustrien, som vil få langsiktige fordeler av krigen.

I innlegget ber Pentagon industrien om å «Beskriv våpenet, produktet eller systemet du tror kan hjelpe det ukrainske militæret.» Den ber om en tidslinje for hvor raskt våpnene kan leveres, og hvilke evner våpnene støtter best.

Typene våpen og systemer Pentagon søker informasjon om inkluderer luftvern, panservern, antipersonell, kystforsvar, ubemannede luftsystemer og kommunikasjonsutstyr.

«Avdelingen er interessert i å lære om og diskutere nye løsninger, inkludert fra utradisjonelle våpenprodusenter,» sa Pentagon-talsperson Jessica Maxwell til Defense News.

Pentagon ber også om informasjon om hvorvidt våpnene for øyeblikket er i produksjon og om det ukrainske militæret vil kreve opplæring for å bruke dem. USA begynte nylig å trene ukrainske styrker i hvordan de skal bruke haubitser, som USA begynte å sende til Kiev for første gang tidligere denne måneden.

Switchblade: American kamikaze drones to protect Ukraine
Switchblade-dronen er et selvmordsvåpen som styres inn i målet for å eksplodere der.

Som en del av en $800 millioner våpenpakke annonsert for Ukraina forrige uke, sendte USA Ukraina et nytt våpen kjent som Phoenix Ghost-dronen. Pentagon sa at den var spesielt designet for Kiev, men ga små detaljer, og sa bare at den var lik Switchblade-dronene som USA har sendt til Ukraina.

USA annonserte mandag mer militærhjelp til Ukraina i form av Foreign Military Financing (FMF), som gir midler til å kjøpe USA-lagde våpen. USA vil gi Ukraina 322 millioner dollar i FMF-støtte, og 391 dollar vil gå til 15 andre europeiske land. Siden Russland invaderte 24. februar, har USA lovet om lag 3,7 milliarder dollar i ny militærhjelp til Ukraina.

Maskinoversatt og bearbeidet

Linker finnes i originalteksten

Forsidebilde: Benjamin Disinger

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 16

Les artikkelen direkte på derimot.no