Natoretorikken følges opp med USA-våpen og tropper på den russiske grensen. Russland: Vi har ingen krigsplaner.

Derimot.no

Nato skjerper krigsfaren bevisst.  

Slik lages kriger. Midt i et hysteri, orkestrert av et politisk mediekompleks i Nato og EU, om påståtte angreps-trusler fra Russland mot Ukraina, kunngjør US -og Nato-ledelsen planer om enda flere tropper og våpen til Øst-Europa og til Kiev. Det oppmuntrer uansett mørke-blå og brune «brushoder» i Ukraina», som Putins talsperson Dmitrij Peskov riktig sier det.  Faren for et Kiev-overfall mot befolkning i Donbass øker igjen.

«Det er hensikten» leser vi ut av Nato- og EU-rapporter fra Brussel. Under imperialismen kan det ikke være snakk om «søvngjengere» som plutselig våkner opp midt i en storkrig. 

Slik var også i innledningen til 1. verdenskrig i 1914. Da gikk en britisk-australsk fantasi-fortelling der krigsskaperne framsto som spøkelser. 

Men den som bevisst stapper full en kruttønne full, er også ansvarlig for eksplosjonen. Som for 108 år siden, handler det også i dag, for å sitere en boktittel, om «Reach for World Power».

Sakens kjerne

USA nekter å godta sin nedtur fra «supermakts-tronen», eller justere den globale maktbalansen. «En multipolar verden», som Putin predikerer i München i 2007 «er virkelighet». Da møtes han med spyttsalver fra Vesten, det samme leverer Kiev-regimet nå, midt i sine forberedelser til en «lynkrig» mot Donbass. Det snus i krigsmedier til akkurat det motsatte: «russisk aggresjon». 

Det er tre globale stormakter nå: USA, Russland og Kina.

I april og mai 2021 samles Kiev-hæren for å utføre raid. Dette hindres tilsynelatende av russiske væpnete styrker ved hjelp av radioelektroniske våpen. Ved å væpne Kiev og øke egne tropper nært Russland, gjør Nato seg bevisst til gissel for kupp-baserte og nazi-infiserte Kiev-herskere, som demagogisk snur på de reelle årsakene til krigen mot sitt eget folk, i Sør- og Øst-Ukraina.

Samtidig begynner det å demre for folk i Tyskland om hva som foregår. Krigspressen, eller mer presist: en «kompakt majoritet» av dem er uhelbredelig inne i selvforskyldt delirium. Den tyske regjeringen er stort sett taus eller holder seg til Nato -og EU-klisjeer, kun fåtall av røster appellerer til fornuft, avspenning og fred. Det er ikke tilfeldig at høyere militær-befal er blant dem: De vet hva våpen i hender på ekstremister kan føre til. 

Generalinspektør for det tyske flyvåpen og ex-general, Harald Kujat sier 23/1-22: «Det blir ikke krig om Krim eller Øst-Ukraina». Etter Nato -og EU-utspill, mandag 24/1, kan han ta feil.

Arnold Schölzel,junge Welt (jW), 25/1-22

Nato skjerper krigsfaren, til norsk: Per Lothar Lindtner, 25/1-22. 

226 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 226 ganger.

Post Views: 155

Les artikkelen direkte på derimot.no