NATO innrømmer at de ønsker at «ukrainere skal fortsette å dø» 

Fred Johs Blogspot

For å la Russland blø – Dem vil ikke ha fred – NATO ser ukrainere bare som kanonføde i sin maktsyke proxy-krig mot Russland.

Fred Johs

Publisert den 12.04.2022 Kl 22:45

Oversatt til norsk av Fred Johs

Forfatter: Ben Norton

Den USA-ledede NATO-militæralliansen har gjort det klart at de er villige til å kjempe til den siste ukraineren for å blø Russland og fremme vestlige geopolitiske interesser.

I en sjokkerende kort innrømmelse, erkjente The Washington Post at noen NATO-medlemsland ønsker at «ukrainere skal fortsette å kjempe og dø» for å hindre Russland i å gjøre politiske gevinster.

I en rapport fra april 5 om fredssamtaler mellom Ukraina og Russland avslørte den store amerikanske avisen at NATO er redd for at Kiev kan gi etter for noen av Moskvas krav.

Washington Post skrev eksplisitt: «For noen i NATO er det bedre for ukrainerne å fortsette å kjempe og dø enn å oppnå en fred som kommer for tidlig eller til for høye kostnader for Kiev og resten av Europa.»

Anonyme vestlige diplomater understreket at «det er grenser for hvor mange kompromisser noen i NATO vil støtte for å vinne freden», og at de heller vil forlenge krigen i Ukraina hvis de kan hindre Russland i å få sine sikkerhetsproblemer oppfylt.

Avisen skriver at NATO-medlemmer er desperate etter ikke å gi «Russlands president Vladimir Putin noen belønning», og er mer enn villige til å tvinge ukrainere inn i kjøttkvernen for å unngå det.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan bemerket at administrasjonen til den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky er tett koordinert med Washington, og er i «nesten daglig kontakt» med Det hvite hus. Det er tydelig hvem som virkelig har ansvaret.

Avisen avslørte også at det amerikanske militæret har mer enn 100.000 soldater utplassert i Europa.

Washington Post har et nært forhold til den amerikanske regjeringen. Avisen eies av milliardæren Jeff Bezos, et av de rikeste menneskene i historien.

Bezos er også grunnlegger og administrerende direktør for mega-selskapet Amazon, som har titalls milliarder dollar verdt av kontrakter med CIAPentagonNSAFBIICE og andre amerikanske offentlige etater.

Hvis The Washington Post avslører denne informasjonen om NATO, med sitater fra høytstående tjenestemenn i Det hvite hus, fikk det tydeligvis grønt lys fra sine håndterere i Washington.

Denne rapporten er en halvoffisiell bekreftelse på at NATO ser ukrainere som bare kanonfôr i sin keiserlige proxy-krig mot Russland.

Faktisk har noen vestlige tjenestemenn uttalt dette åpent.

En tidligere embetsmann i utenriksdepartementet, den hardlinjede høyreorienterte krigshauken Eliot A. Cohen, skrøt i en artikkel i The Atlantic Magazine at «USA og dets NATO-allierte er engasjert i en proxy-krig med Russland».

Han uttrykte stolt, «De leverer tusenvis av ammunisjon og forhåpentligvis gjør mye annet – dele intelligens, for eksempel – med den hensikt å drepe russiske soldater,» og legger til, «jo mer og raskere jo bedre.»

Utenriksdepartementets veteran erklærte at «strømmen av våpen som går inn i Ukraina må være som en flom».

Det er nettopp dette NATO-medlemslandene gjør: å oversvømme Russlands nabo med våpen.

I stedet for å støtte fredssamtaler med Russland, har USA og EU aktivt eskalert krigen, og sendt Ukraina milliarder av dollar med våpen, inkludert titusenvis av anti-tank missiler, tusenvis av anti-fly missiler og hundrevis av kamikaze droner, samt stridsvogner og pansrede kjøretøyer.

Det som det ikke snakkes om, er hvordan amerikanske og europeiske våpenselskaper har tjent sterkt på krigen. Bestandene av private militære entreprenører skjøt i været etter at Russland sendte sine tropper inn i Ukraina 24.

Joe Biden-administrasjonen leverte umiddelbart 350 millioner dollar i våpen i slutten av februar, før de lovet ytterligere 13,6 milliarder dollar i bistand til Ukraina i mars, hvorav 6,5 milliarder dollar i militær støtte.

NATOs utenriksministre møttes ved militæralliansens hovedkvarter i Brussel 6. og 7. april og lovet å eskalere krigen i Ukraina ytterligere.

De vestlige politikerne fikk selskap av representanter for flere ikke-NATO-medlemmer, inkludert Japan, Sør-Korea, Georgia, Finland, Sverige, Australia og New Zealand.

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba reiste til Brussel for møtet, der han avviser enhver tvil om at NATO ønsker mer krig i stedet for fred.

– Jeg kom hit i dag for å diskutere tre viktigste ting: våpen, våpen og våpen, oppsummerte Kuleba.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg erklærte på samme måte: «Etter invasjonen trappet allierte opp med ytterligere militær støtte, med mer militært utstyr, og det var et klart budskap fra møtet i dag om at allierte skulle gjøre mer og er klare til å gjøre mer for å skaffe mer utstyr, og de innser og anerkjenner hastverket.»

Stoltenberg skrøt av at direkte NATO-militær støtte til Ukraina går tilbake til 2014, og at titusenvis av ukrainske soldater ble trent av NATO de siste åtte årene, lenge før Russland invaderte.

NATO foretrekker åpenlyst at ukrainere fortsetter å ofre sine liv i håp om å svekke og destabilisere Russland.

I mellomtiden står ukrainere som mener fred bør være løsningen, ikke mer krig, overfor alvorlige konsekvenser.

En ukrainsk forhandler som hadde deltatt i fredssamtaler med Russland, Denys Kyreyev, ble myrdet, angivelig av Sikkerhetstjenesten i Ukraina (SBU), som er beryktet for å være påvirket av nynazister og andre ytrehøyreekstremister.

All denne ekstreme volden og krigshissingen er stikk i strid med NATOs påstand om å være en antatt «defensiv» allianse.

Realiteten er at NATO aldri har vært viet til forsvar, for ikke å snakke om demokratiet. Blant militæralliansens grunnleggere i 1949 var Portugals fascistiske diktatur.

Under den første kalde krigen støttet NATO tidligere nazistiske samarbeidspartnere og fascister i sin beryktede Operasjon Gladio. Med NATO-støtte utførte ytrehøyreekstremister terrorangrep i Europa for å forsøke å undertrykke venstrefløyen, spesielt under Italias beryktede Years of Lead.

Da den første kalde krigen tok slutt, fortsatte NATO å ekspandere til Russlands grenser, og brøt gjentatte ganger løfter fra USA, Storbritannia og Frankrike om at militæralliansen ikke ville bevege seg «en tomme østover» etter gjenforeningen av Tyskland i 1990.

I bombekampanjer på 1990-tallet ødela NATO og stykket opp det tidligere Jugoslavia, som ikke lenger eksisterer som land.

Deretter hjalp NATO USA med å starte sin krig i Afghanistan i 2001, og opprettholdt en felles militær okkupasjon frem til 2021.

I 2011 førte NATO krig mot Libya, det mest velstående landet i Afrika. Den vestlige militærkampanjen knuste Libyas stat. Utenlandske fossile brenselselskaper plyndret snart den nordafrikanske nasjonens massive oljereserver.

Fortsatt i dag, i 2022, har Libya ingen enhetlig sentralregjering. Den har imidlertid friluftsslavemarkeder for afrikanske flyktninger fra Sahara.

Ruinene av Libya, Afghanistan og det tidligere Jugoslavia viser hva NATO virkelig tilbyr verden.

Og den USA-ledede militæralliansen er nå beredt til å ofre Ukraina for å fremme Washingtons og Wall Streets interesser.

Av Ben Norton

Uavhengig journalist fokusert på geopolitikk og amerikansk utenrikspolitikk.

Kilde: Al Mayadeen

Stor takk til Ben Norton.

———————–

Du kan nå følge Fred Johs også på Telegram:Fred Johs Blogspot

Vil gjerne høre dine meninger /kommentarer til artikkelen – uansett standpunkt. Dine meninger og tanker er verdifulle – så legg inn dine kommentarer i kommentarfeltet nedenfor. Ser frem til en konstruktiv debatt  – Ha en fin kveld.

Det er mulig å kommentere ved bruk av WordPress – Google – Twitter eller Face-Book konto. Kommentarfeltet er i bunnen av siden.

Du kan følge bloggen via Email, ved å legge denne inn i feltet nedenfor.

Denne bloggen kjøres uten reklame, og slik ønsker vi at det skal fortsette. Om du liker hva du leser og finner i denne bloggen, vil vi sette stor pris på alle bidrag som kan hjelpe å dekke de løpende kostnadene. Takk til dere alle.

Make a one-time donation – Gjør et engangs bidrag

Your contribution is appreciated. – Vi er takknemlig for ditt bidrag.

Donate


Make a monthly donation

Your contribution is appreciated.

Donate monthly


Make a yearly donation

Your contribution is appreciated. – Vi er takknemlig for ditt bidrag.

Donate yearly

Norske bidragsytere kan også «Vippse» til 97 12 00 32

Les artikkelen direkte fra kilden