Når brølingen og truingen tar slutt: Vi har ikke så mange sanksjoner på lager likevel.

Derimot.no

USA kommer med signaler om at Putins utplassering av soldater i Donbas ikke kan komme til å føre til massive «invasjons»-sanksjoner.

Biden vil innføre «mindre»  sanksjoner om Donbas-saken etter at Putin anerkjente  utbryter-republikkene.

Av Dave DeCamp

En som uttalte seg offisielt i USA på mandag signaliserte at president Vladimir Putins utplassering i Donbas som «fredsbevarende styrker» kanskje likevel ikke vil føre til de «massive» sanksjonene USA hadde truet med dersom Russland «invaderte» Ukraina.

USA har lenge beskyldt Russland for å ha utplassert soldater i Donbas. Dette har Moskva nektet for.

En senior-ansatt i administrasjonen fortalte reportere på mandag at Putins fredsbevarende utplassering «ikke ville være et nytt tiltak». Det ville bare gjøre russisk nærvær i regionen «mer åpenlyst».

Som svar på Putins anerkjennelse av folkerepublikkene Donetsk og Luhansk kan det føre til at Biden-administrasjonen vil innføre «mindre» sanksjoner som vil hindre USA-borgere å gjøre forretninger i de to republikkene.

Vesten har i snart 8 år hevdet at Russland har soldater i Donbass. Nå er de der offisielt. Men ifølge vesten er det dermed bare en bekreftelse på det som er hevdet i mange år. Hvorfor skriker de opp om det nå? Det er altså ikke noe nytt.

Myndighetene i USA sier at flere sanksjoner vil komme tirsdag.

Men i en kommentar til Putins utplassering av soldater i Donbas antyder Biden-administrasjonen at de ikke vil komme med de harde sanksjonene de hadde truet med.

Biden-administrasjonen har truet med å prøve å utestenge Russland fra det globale finans-systemet om «de går videre med invasjon av Ukraina».

Et slikt trekk vil ikke bare skade Russland, men også USAs europeiske allierte, de som stoler på Moskva for å få kjøpe naturgass.

Kongressmedlem Hawks ber  president Biden innføre de tøffeste sanksjonene han kan, og prøve å ta livet av Nord Stream 2-rørledningen som forbinder Russland med Tyskland. 

Senator Tom Cotton fra republikanerne sier at sanksjonene som ble innført på mandag var «etter definisjon helt impotente».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Redaksjonen har lagt til bilde m/kommentarer

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 33

Les artikkelen direkte på derimot.no