Mektig protest mot Korona-tiltakene. Enorm lastebilkonvoi mot Candas hovedstad.

Derimot.no

Det er nå satt i verk en stor demonstrasjon mot Koronapolitikken i Canada. Canadas statsminister Justin Trudeau har kalt demonstrasjonen “a small fringe” (en bagatell, liten sak), men som en kan se på videoen under kan det vanskelig kalles det. Utløsende for denne “bagatellen” var vaksinekravet for truckførere som kjører over grensen til USA med varer, men det har vokst til en protest mot hele vaksinepolitikken.

Folk vil ha livene sine tilbake. De er luta lei alle restriksjonene som er uten effekt bortsett fra at de forsurer tilværelsen til folk.

Det er ventet at det kommer 10 000 lastebiler over fra USA for å vise sin solidaritet. Noen av lastebilene har kjørt helt fra Vancouver ved Stillehavskysten i retning landets hovedstad Ottawa, en strekning på rundt 4000 km.

Det meldes nå at karavanen med biler allerede er 70 km. lang, den lengste kjente som vi vet om. Lørdag formiddag vil alle deltagerne samles i sentrum av hovedstaden til en masseprotest mot hele koronapolitikken. Om det blir et vendepunkt gjenstår å se, men det er et signal som ikke kan oversees. Og det vil nå langt utover Canadas grenser.

Vi merker oss at de store mediene ikke gir denne begivenheten noen omtale og det forteller mer om disse enn det som skjer.

For de som ønsker å høre nærmere om demonstrasjonen er et intervju av initiativtakerne her.

De vil samles i sentrum av byen. Her er artikkelen som er oversatt herfra.

Knut Lindtner
Redaktør

Ottawa-myndighetene sørger for ankomst til lastebilkonvoi

Denne uken begynte en 60 000 sterk lastebilkonvoi å kjøre over den kanadiske landsbygda, på vei mot nasjonens hovedstad i Ottawa for å protestere mot regjeringens vaksinemandater og kreve fjerning av den upopulære statsministeren Justin Trudeau. Frihetskonvoien skal ankomme parlamentet i dag, 28. januar, og vil bli der til kravene deres blir oppfylt.

Denne massebevegelsen mot regjeringens autoritære Covid-mandater har sett et nytt nivå av solidaritet på tvers av det sosiale og politiske landskapet.

I følge Trudeau vil alle grenseoverskridende lastebilsjåfører «trenger å være vaksinert for å unngå 14 dagers karantene», og at alle uvaksinerte lastebilsjåfører «kan utgjøre en risiko for å overføre COVID-19 til allmennheten» og derfor må bli utestengt fra det offentlige og profesjonelle liv hvis de nekter å injisere den eksperimentelle genbaserte mRNA-vaksinen.

Se hvordan innbyggere i Toronto kommer ut i hopetall for å heie på motstanden mot tyranni på vei mot hovedstaden:

Mens lastebilkonvoien fortsetter sin reise over landet mot Parliament Hill (Landets parlament) , sier politiet i Ottawa at de legger planer i tilfelle demonstrasjonen blir voldelig, eller blir en «flerdagers begivenhet».

“Vi planlegger for en rekke potensielle risikoer, inkludert men ikke begrenset til motdemonstrasjoner, blokkering av veikryss, forstyrrelse av kritisk infrastruktur og ulovlig og voldelig aktivitet,” sa Ottawa-politiets fungerende nestleder Trish Ferguson.

Nestlederen kom med denne kommentaren under en spesiell orientering fra Ottawa Police Services Board onsdag for å diskutere politistyrkens planer knyttet til demonstrasjonen.

Ferguson sa at alt tyder på at “dette vil være en betydelig og ekstremt flytende hendelse som kan pågå i en lengre periode,” og la til at byen forventer “betydelige trafikkforsinkelser og forstyrrelser.” (artikkelen er forkortet)

Redaksjonen har bearbeidet og forkortet teksten.

8 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 8 ganger.

Post Views: 71

Les artikkelen direkte på derimot.no