Med andre briller: Nyheter de store mediene ikke serverer.

Derimot.no

derimot.no:

Saudia Arabia-USA relasjonene ødelegges

Utnevnelsen av Michael Ratney som ny amerikansk ambassadør i Saudi-Arabia har blitt tolket av Riyadh som bevis på Washingtons manglende interesse i det saudiske monarkiet. Mr. Ratney er sivil, mens Quincy-pakten – inngått i 1945 av president Franklin D. Roosevelt og grunnleggeren av det saudiske riket Abdul Aziz Ibn Saud – slår fast at den saudiske familien skal sikres militær beskyttelse i bytte mot tilgang til oljen deres.

De siste årene har Pentagon ikke klart å forsvare verken Saudi-Arabia eller De forente arabiske emirater (UEA) fra angrep fra jemenittiske houthier. Likevel presset USA disse to landene til å fortsette krigen i Jemen og forhindre at Bab-el-Mandeb-stredet falt i iranske hender. For å gjøre sine ønsker helt klare åpnet president Biden samtaler med Iran og fjernet houthiene fra USAs liste over terrororganisasjoner.

President Biden sprøytet mer bensin på bålet ved å anklage kronprins Mohamed Bin Salman for å være en morder etter attentatet på det muslimske brorskapets medlem og journalist Jamal Kashoggi, og fordømte Saudi-Arabia som en utstøtt.

Saudi-Arabia har nektet å øke sin oljeproduksjon for å oppveie embargoen på russiske hydrokarboner.

Tidligere etterretningssjef prins Turki Al-Faisal innrømmet overfor Arab News at landet hans føler seg forlatt av sin amerikanske allierte.

https://www.voltairenet.org/article216852.html

Africom i Somaliland

AfriCom-sjefgeneral Stephen Townsend har fortsatt ikke lyktes med å stasjonere troppene sine på det afrikanske kontinentet. De fortsetter å ha hovedkontor i Tyskland.

Han dukket derfor diskret opp i Somaliland på sidelinjen av sin offisielle turné i Djibouti, Somalia og Kenya. Washingtons mål ville være å tilby internasjonal anerkjennelse til myndighetene i Somaliland i bytte mot deres aksept av en amerikansk militærbase på deres jord.

https://www.voltairenet.org/article216851.html

Arrestasjon av en banderittisk jøde i Russland

Russiske sikkerhetsstyrker kunngjorde arrestasjonen av 61 år gamle Mikhail Kavun. Denne personen, av jødisk etnitet, tilsto å ha finansiert, mellom 2015 og 2019, den ukrainske banderittgruppen, Pravy Sector, kjent for å ha fremmet rasehat, tortur og oppfordring til drap.

Tallrike russiske kilder har fortalt historien til jødisk-banderittene (Zhidobandera), et begrep som først dukket opp i USSR i 1981. Denne gruppen av voldelig anti-russiske jøder støttet banderittene for å unngå å være målet for deres antisemittisme .

Denne affæren kommer etter møtet mellom Russlands utenriksminister Sergey Lavrov og den israelske regjeringen [1]. Ifølge kontoret til statsminister Naftali Bennett unnskyldte president Vladimir Putin seg til han, noe Kreml ikke har bekreftet [2].

Mr. Lavrov hadde snakket om deltakelsen av jøder i nazistiske forbrytelser, som jødiske personer tolket som en offentliggjøring av disse forbrytelsene. Slik deltakelse, selv om den er ekstremt marginal, er fortsatt det mest dyptliggende tabuet blant jødiske samfunn.

https://www.voltairenet.org/article216850.html

[1] “Lavrov challenges Community definition of anti-Semitism”, Voltaire Network, 3 May 2022.

[2] “Vladimir Putin’s telephone conversation with Naftali Bennett”, Voltaire Network, 5 May 2022.

Forsidebilde: John-Mark Smith

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 15

Les artikkelen direkte på derimot.no