Derimot: Skylder på russisk innblanding da Trump vant, men det hefter ikke.USA blander seg på nytt inn i Venezuela-valget.

Derimot.no

derimot.no:

Hvis en leser denne artikkelen og husker på Demokratens beskyldninger mot Russland for innblanding i 2016-valget av Trump, da kan en kose seg med en åpen valg-innblanding i et annet land fra USA og Bidens side. De er ikke snaue der i gården. Som bøllen i gaten sa: «Gjør som jeg sier, ellers smeller det»

Men vi ser dette hele tiden. Det som kalles en «regelbasert orden» er USAs regler. Når de ikke lenger passer USA endres disse. Og det er USAs ledelse som bestemmer hvordan disse reglene skal forståes. Naturligvis alltid til fordel til USA. Og i Latin-Amerika opptrer fortsatt USA som området var deres egen bakgård hvor de kunne gjøre som de ville (Monroe-doktrinen).

Unger som opptrådte slik under oppveksten under lek som krevde sine egne regler og forståelse, de var det synd på. De ble utstøtt helt til de bøyde seg for fellesreglene som gjaldt for alle. Utestengelse fra felleskapet er effektiv i oppdragelse. Det lærte vi tidlig.

På fotballbanen nytter det ikke å klage på reglene.

Og det er nettopp det som skjer med BRICS+ som etablerer fellesregler for økonomisk samkvem uansett hva som skjer innad i de enkelte landene. Det er klart at dette er et bedre system for alle unntatt USA og de gamle kolonimaktene som har vært vant til å lage fordelaktige regler for deg.

USAs ledelse har mye å lære og USAs befolkning merker nå virkningen på kroppen av landets politikk. Stadig flere land forlater nå USA og knytter seg til BRICS+-systemet. Norge henger som vanlig i skjørtene på USA.

Knut Lindtner
Redaktør

Den diplomatiske prosessen mellom USA og Venezuela bryter sammen

Av Kyle Anzalone

De første trinnene i en vei som tar sikte på å forbedre båndene mellom USA og Venezuela er forlatt. Washington har gjeninnført sanksjoner mot Caracas og truet med flere. Venezuelanske tjenestemenn sier at landet vil blokkere deportasjonsflyvninger fra USA.

I oktober i fjor ble Washington og Caracas enige om å arbeide for å forbedre de bilaterale båndene. Under president Donald Trump innførte USA en økonomisk krig mot Venezuela og forsøkte å fjerne president Nicolas Maduro i en serie kupp. Biden gikk med på å oppheve sanksjonene mot Venezuelas gull- og oljesektor, og Maduro gikk med på å akseptere venezuelanere som ble deportert fra USA.

Mandag gjeninnførte finansdepartementet sanksjoner mot Venezuelas statlige gruveselskap. Washington sa at utspillet var et svar på at Venezuelas høyesterett fjernet to venuanske opposisjonslederes valgbarhet til å stille som president.

Journalist Ryan Grim spurte utenriksdepartementets talsmann Matthew Miller om det tilsynelatende hykleriet med å sanksjonere Venezuela for å ha utestengt en presidentkandidat, men ikke fordømt Pakistan etter at tidligere president Imran Khan ble fengslet. I tillegg har Det hvite hus ikke bedt om at Donald Trump skal settes opp på stemmesedlene i Maine og Colorado etter at han ble fjernet.

Utenriksdepartementet truet også med at hvis Caracas ikke gjenopprettet kandidatenes valgbarhet, ville sanksjoner mot oljeindustrien bli gjeninnført. Maduro-administrasjonen svarte med å si at Venezuela ville slutte å akseptere deportasjonsflyvninger fra USA. «Hvis de gjør feilen å intensivere den økonomiske aggresjonen mot Venezuela på forespørsel fra sine ekstremistiske lakeier, vil hjemsendelsesflyvninger for venezuelanske migranter umiddelbart bli opphevet fra og med 13. februar,» sa Venezuelas visepresident Delcy Rodríg​uez i et innlegg på X.

De siste tiårene har Washington forsøkt en rekke kupp og ført økonomisk krigføring mot den kommunistiske regjeringen i Caracas med liten suksess. Maduro er fortsatt populær i Venezuela. Imidlertid har de økonomiske krigene hatt en betydelig innvirkning på venezuelanere, og bidratt til fattigdom og titusenvis av dødsfall.

https://libertarianinstitute.org/news/diplomatic-process-between-us-and-venezuela-breaks-down/

Forsidebilde: iStock

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar