Marrakesh? Istanbul? Nei, hovedstaden i Belgia!

Lykten.no

Belgia er et av landene i Europa som har opplevd størst innvandring fra muslimske land. I hovedstaden Brussel er 25 prosent av befolkningen muslimsk. (Offisiell tall, de reelle tallene kan være høyere). Stadig kommer videoer og bilder ut som viser utviklingen og konsekvensene. Andre storbyer som Antwerpen, har 17 prosent muslimske innbyggere.

Belgia har sendt flest fremmedkrigere til Midtøsten(i forhold til folketallet) for å kjempe for jihadistiske grupper som IS, enn noe annet europeisk land. En stor andel av de som har vært involvert i terrorangrep i Europa, da spesielt i Paris i 2015, da 130 mennesker ble drept, har også hatt forbindelser til Belgia.

Landet har også opplevd flere islamske terrorangrep, det verste fant sted i nettopp hovedstaden Brussel i 2016. Da ble tre selvmordsangrep utført, hvor 32 uskyldige mennesker ble drept og over 300 skadet under bombeangrep mot flyplassen og en togstasjon.

En lignende video har også kommet ut fra vårt naboland Sverige, der en stor mengde muslimer er samlet for den religiøse høytiden. De er samtidig opprørte over at et lekeland har satt opp prisene for bruken akkurat under helligdagene deres. Lekelandet opplyser at man setter opp prisen likt for alle helligdager, ikke bare de muslimske.

Les artikkelen direkte på Lykten