Lavt D-vitamin-nivå i befolkningen: Dårlig immunforsvar og mer sykdom.

Derimot.no

Historisk lavt D-vitaminnivå

Vaksinene provoserer immunforsvaret til å mobilisere og immunforsvarets drivstoff er vitamin D. Tre vaksiner på kort tid har for mange tømt lageret for vitamin D. Da blir vi sårbare for nye infeksjoner.

_____________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Mer D-vitamin
_____________________________________________________________________________

Drivstoffet til immunforsvaret er vitamin D. Immuncellene får ikke formert seg uten vitamin D. Da vil ikke immunforsvaret starte. Det er bevist i 40 år med sammenhengende forskning.

Immunforsvaret bruker mye vitamin D

Når immunforsvaret mobiliserer, øker forbruket av vitamin D og nivået i blodet synker. I år har så å si alle råkjørt immunforsvaret minst to ganger med vaksiner. Det påvirker D-vitaminlageret like hardt som to runder med influensa. Og de rundene er kjørt FØR vinteren og influensasesongen setter inn.

Det har aldri skjedd før at hele befolkningen har gjennomgått to omganger med influensa i løpet av en sommer! Når influensasesongen setter inn for alvor, vil belastningen på sykehusene sannsynligvis øke ganske raskt.

Historisk lav produksjon av vitamin D

I tillegg til historisk høyt forbruk av vitamin D i befolkningen, har også produksjonen av D-vitamintilskudd i huden vært historisk lav. Mediene har i hele sommer kjørt på med kampanjer mot soling og informert om faren for å få hudkreft. Det har gjort at folk flest har blitt veldig fokusert på solkrem, som hemmer produksjonen av vitamin D i huden.

Vi registrerte i sommer eksperter som i intervjuer på TV og radio har oppfordret direkte om at folk bør oppholde seg minst mulig i sola. Når folk trekker ut av sola, bidrar det IKKE til produksjon av D-vitamin i huden.

Sydenturer har også vært mangelvare i år. Ei uke på stranda i syden produserer D-vitamin tilsvarende ei flaske tran pr. dag. De fleste kommer hjem fra syden med sju til 10 flasker tran lagra i kroppen. I år mangler det meste av denne D-vitaminproduksjonen.

Ungene er mest utsatt

Har du lagt merke til at de fleste ungene var like bleike da de begynner på skolen i august som de var da de gikk ut i sommerferie? Foreldre har blitt flinke til å smøre inn ungene med solfaktor 50 når podene skal oppholde seg i sola. Enkelt kler til og med stranddresser på ungene, sånn at huden deres ikke skal bli utsatt for noe solskinn.

Solkrem, klær og mye innetid gjør at ungene i år har hatt liten mulighet til å produsere D-vitamintilskudd selv i huden. Dermed går også ungene inn i vinteren med svært lave D-vitaminlagre. Unger som allerede har vært infisert med covid-19 har også fått redusert i utgangspunktet små D-vitaminlager.

D-vitaminnivået hos spedbarn reflekterer mors D-vitaminnivå. Forskere som studerte D-vitaminnivåene hos gravide masai-kvinner på savannen i Kenya, fant at ungene ble født med 65% av mors D-vitaminnivå.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Havforskningsinstituttet, hadde 60% av de nybakte mødrene som deltok i undersøkelsen utilstrekkelige D-vitamnnivå. Det er vanvittig mye D-vitaminmangel! Når gravide i tillegg skal vaksineres, bidrar ikke det til å øke D-vitaminnivået i verken mødre eller unger.

Det kan finnes en årsak til at sykehusene fylles opp av unger med RS-virus.

Gamle bør få mer fokus

Eldre på pleiehjem er ifølge Helsedirektoratet høyrisikogruppe for D-vitaminmangel. Maten som serveres på institusjoner er ikke akkurat kraftkost. De gamle bruker ikke så mange timer i året til soling heller. I tillegg er eldre dårligere til å utnytte vitamin D.

Nå har de fleste eldre gått gjennom tre mobiliseringer av immunforsvaret med første og andre dose med covid-vaksine og så en booster-dose. Etter det kommer den fjerde runden for et slitt immunforsvar når pleierne kommer for å sette årets influensavaksine.

Vi vet at immunforsvaret ikke vil starte uten tilgang til vitamin D. Da er det heller ikke vanskelig å regne seg fram til hvorfor det først og fremst er eldre og «skrøpelige» som dør av luftveisinfeksjoner om vinteren. Det ER mulig å gjøre noe med det. Gi dem vitamin D. De har garantert D-vitaminmangel.

Tegn på utbredt D-vitaminmangel

Et litt kuriøst tegn på utstrakt D-vitaminmangel i befolkningen, er frisører som melder om historisk mye håravfall. Frisør Siv Oldervik, som eier av salongen Stas Hår og Bryn i Trondheim, forteller til nettstedet MinMote.no at røyting er noe det snakkes mye om i disse dager – både blant frisører og kunder.

– Jeg har aldri har jeg sett så mye røyting som nå, sier frisøren til nettstedet Minmote.no.

Håravfall oppstår når cellene som bygger og vedlikeholder hårsekkene (keratinocyttene) ikke finner nok D-vitamin i blodet. Folk med D-vitaminmangel produserer for få keratinocytter til å vedlikeholde hårsekkene og da faller håret av, kort og godt.

Mye luftveisinfeksjoner og fulle sykehus

Epidemien med RS-virus blan spedbarn tyder også på mye D-vitaminmangel blant spedbarn. Vitamin D er drivstoffet til immunforsvaret og immunforsvaret vil ikke starte hvis ikke immuncellene finner nok vitamin D i blodet. Årsaken er at D-vitamin styrer celledelingen i immunforsvaret. Den som har D-vitaminmangel får ikke produsert nok immunceller til å bekjempe virusinfeksjoner.

De fleste arbeidsgivere klager også over høyt sykefravær. Sykepleiere, førskolelærere og andre i samfunnskritiske yrker melder om mye luftveisinfeksjoner. Høyt fravær på grunn av syke barn er også et problem for arbeidsgiverne og viser at ungene er like utsatt som foreldrene.

Store konsekvenser

Lederne i helsevesenet blånekter på at det er en sammenheng mellom fulle sykehus, høyt sykefravær og D-vitaminmangel. De har trolig gått glipp av 40 år med forskning som konkluderer enstemmig med at immunforsvaret ikke vil fungere uten tilgang til vitamin D.

Derfor går vi nå inn i en vinter som kan bli dramatisk. Allerede i oktober begynte sykehusene å gå fulle av pasienter med alle mulige diagnoser. Luftevisinfeksjoner fra RS-virus og covid-19 skal dominere blant innleggelsene, ifølge riksmediene. Når folk får lungebetennelse av vanlig forkjølelse, da varsler det om tøffe måneder frem mot april, når sola igjen begynner å produsere D-vitamintilskudd i huden på folk.

– enkel løsning

Løsningen er enkel: Spis D-vitamintilskudd. Den beste måten å beskytte ungene mot snørr, feber og hjemmedager fra barnehage og skole, er å forsyne dem med rikelig med D-vitamin. Legeforeningen Endocrine Society har en oppskrift på hvordan vi kan kurere D-vitaminmangel med daglige tilskudd av 6.000 IE vitamin D i åtte uker.

Legeforeningen anbefaler at barn fra 1 til 18 år behandles med 2.000 IE vitamin D pr. dag i åtte uker og deretter får daglige vedlikeholdstilskudd på 800-1.000 IE vitamin D pr. dag som vedlikeholdsdose. Anbefalingen står i kapittel 3.0 i dette dokumentet.

Vil du ha en quickfix som kurerer feberen på en dag eller to, har den canadiske legen Gerry Schwalfenberg løsningen: En enkeltdose eller to på 50.000 IE vitamin D for å kickstarte immunforsvaret, etterfult av tilstrekkelige, daglige doser for å bygge opp D-vitaminlageret og kurere D-vitaminmangelen.

124 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 124 ganger.

Post Views: 188

Les artikkelen direkte på derimot.no