Krisen i USA forsterker seg. USA bedriver nå regulært sjørøveri.

Derimot.no

Det er ganske utrolig at dette kan vedvare uten at noen skriver om det eller påpeker det uholdbare i denne regulære kapervirksomheten. (Sjørøveri med godkjenning av egen regjering). Det forteller om en stormakt som nå lager og følger sine egne regler, mens de forventer at andre skal følge de almene reglene. Våre store medier er papegøyer som ikke påpeker denne dobbeltmoralen som ikke kan fortsette fordi en møter seg selv i døren hele tiden.

Men basunene står på for fullt om Russland i Ukraina for å overdøve den langt verre krigen som har pågått i Jemen i nøyaktig 7 år og for at vi skal glemme alle Natos invasjoner og kriger de siste 30 årene.

Men USA fortsetter å stjele iransk olje begrunnet i sine egne sanksjoner. De gir seg selv rett til tyveri fordi de sier at de har rett til det.

Men når har brakt seg i den uholdbare situasjonen at de har skapt sin egen oljemangel fordi de sanksjonerer russisk olje som de er helt avhengige av, altså de straffer Russland ved å straffe sin egen befolkning. Samtidig legger de seg ut med Iran som har olje å selge såfremt de kan forholde seg til dem på en normal måte. Og Russland selger oljen til Kina som tar alt de har å selge.

Dette minner om en bortskjemt unge som skriker og slår vilt om seg fordi ingen vil føye seg. Det som nå skjer er et alvorlig tegn på den krisen USA befinner seg i.

Knut Lindtner

Redaktør

USA har grepet to iranske tankskip midt under samtalene om å lette på sanksjonene.

De beskylder Iran for å ha overmalt tankskipene for å narre USA.

Av Jason Ditz.

Samtidig som det foregår samtaler i Wien om å få til en atomavtale og å få til lettelser i USAs sanksjoner mot Iran, så fortsetter USA stille og rolig å gjennomføre sanksjonene slik myndighetene tolker dem.

USA har vært ute etter oljen på tankeren Stark 1 og det Panamaregistrerte Arina. De påstår at oljen kommer ulovlig fra Iran.

Arinas dokumenter sier de kommer fra Oman, men USA nekter for det.

USA beskylder også Stark 1, som er et sanksjonerte skip, for i all hemmelighet har overført olje til Arina for å skjule opprinnelseslandet til oljen.

Stark 1

De beskylder også Stark 1 for å ha overmalt dekket for å prøve å narre USA til å tro at det var et

annet skip.

Overføringen av oljen skal ha skjedd i 2020. USA sier at oljen så ble overført til et tredje skip, M/T Nostos.

USA beordret dette skipet til å føre oljen til Houston for så å bli losset der.

Så det ser ut som om USAs hensikt rett ut er å beslaglegge oljen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Ralph (Ravi) Kayden

https://news.antiwar.com/2022/03/10/us-seized-two-iranian-tankers-amid-talks-on-lifting-sanctions/

89 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 89 ganger.

Post Views: 134

Les artikkelen direkte på derimot.no