Krigen i Ukraina er en stedfortrederkrig mellom USA og Russland. Ukraina er slagmarken. Mange fredsaktivister er lurt trill rundt.

Derimot.no

Krigen mot Russland i Ukraina ledes fra USAs EUCOM Control Center

Av red. PSt 

Pentagon har opprettet et militært kontrollsenter ved Ramstein-basen i Tyskland. Det går under navnet EUCOM Control Center Ukraine (ECCU). Dette skriver magasinet til US Air Force.

For første gang beskrev forsvarsdepartementet hvordan EUCOM Control Center Ukraine (ECCU) fungerer under en orientering for journalister som dekker Ukraines forsvarsrådgivende verksted ved Ramstein Air Base, Tyskland, 26. april, og signaliserer en rask utvikling til skiftende behov på slagmarken.

«Ganske enkelt, det er en alt-i-ett-løsning,» sa en høytstående forsvarstjenestemann fra Stuttgart, Tyskland-baserte operasjonssenter. «Det er en kombinasjon av et kundesenter, et vaktrom, møterom. De utfører en kamprytme for å støtte beslutningstakere, så vel som 24/7 engasjement og koordinering rundt om i verden med rundt 40 til 60 personer til enhver tid.»

Store rom på EUCOM har blitt omgjort til et aktivt vaktrom, som sporer logistikk, bevegelser, timing av strømningshastigheter og kommunikasjon med militære kommandoer som US Transportation Command.

En amerikansk to-stjerners sjøoffiser fra EUCOMs J-4 logistikkdirektorat driver ECCU med ansatte fra 15 givernasjoner. Siden mars har den jobbet parallelt med Storbritannias International Donor Coordination Centre (IDCC), drevet av en britisk en-stjerne offiser.

Ukrainske liaisonoffiserer utgjør også «færre enn fem» av ECCU-staben.

«Denne robuste, raskt utviklende internasjonale innsatsen har fokusert på leveringshastigheten som sikrer et troverdig, motstandsdyktig og kampdyktig ukrainsk militær,» sa Pentagon-tjenestemannen.

Kommentar: Ha ingen illusjoner – krigen mot Russland styres av USA

Den effektive krigspropagandaen fra USAs og provestlige mediers side har på en måte som er uten sidestykke klart å samle nesten alt som er av tidligere krigsmotstandere og anti-imperialister bak sin stedfortrederkrig mot Russland med Ukraina som slaktoffer. En dyktig regissert propaganda og psykologisk krig har klart å innbille dem at dette er «anti-imperialistisk forsvarskrig» og ikke en lenge forberedt krig for å ødelegge Russland. Russland har ansvaret for for sin ulovlige invasjon i Ukraina 24. februar.

Fly som fraktet forsvarsministre og sentrale ledere fra mer enn 40 land som deltok i en Ukraine Defense Consultative Group arrangert av USAs forsvarsminister Lloyd J. Austin III, er parkert ved Ramstein Air Base, Tyskland, 26. april 2022. U.S. Air Force foto av Airman 1. class Edgar Grimaldo. / US Air Force

Men neocons i USA må ha sprettet sjampanjekorkene da det skjedde, for det er dette de har arbeidet for i åtte år, å trekke Russland inn i en krig i Ukraina for å «skape et nytt Afghanistan» og ødelegge Russland økonomisk og politisk.

Våre venner som tidligere gjennomskuet både Kuwait-krigen og Irak-krigen med sine PR-kampanjer om «masseødeleggelsesvåpen» har dessverre gått rett på limpinnen denne gangen og fantaserer om dette som en slags ny «frigjøringskrig».

Men det er i så fall den første frigjøringskrigen i verden som ledes av et kommandosenter for Pentagon.

Psykologisk krigføring er nå en så viktig del av militærpolitiske systemet at vi må snakke om en fjerde våpengrein, etter hæren, marinen og flyvåpenet.

Britene har sin 77. Brigade som bruker plattformer på sosiale medier som Twitter, Instagram og Facebook, samt podcaster, dataanalyse og publikumsundersøkelser for å utføre det lederen for det britiske militæret, General Nick Carter, beskriver som «informasjonskrigføring».

Carter sier at den 77. Brigade gir det britiske militæret «evnen til å konkurrere i krigen om fortellingene på det taktiske nivået»; å forme oppfatninger av konflikt. Noen soldater som har tjenestegjort med enheten, sier de har vært engasjert i operasjoner som er ment å endre oppførselen til bestemte målgrupper.

Kunsten å få pasifistiske prester til å kreve krig

I 2004 skrev Suzanne Nossel en artikkel til Foreign Affairs der hun argumenterte for det hun kalte liberal internasjonalisme og anbefalte at USA for å beholde sitt verdensherredømme måtte kombinere militær makt med det hun kalte «smart power». Smart power ble et nøkkelbegrep i hauken Hillary Clintons utenrikspolitiske program.

Hillary Clinton fulgte opp dette og gjorde det sentralt i sitt utenrikspolitiske program, slik USAs militære overherredømme skulle presenteres gjennom en narrativ som hun la fram i New Statesman i artikkelen The art of smart power.

Det «soft power» og «smart power» handler om er å selge narrativer, forføre massene, få dem til å tro på fortellinger som gjør at de vil støtte kriger de ellers ville ha kjempet hardt mot.

Nå som Vestens eksperter på psykologisk krigføring har lykkes i å gjøre nesten hele venstresida i vår del av verden til flaggviftende tilhengere av krig mot Russland, har de all grunn til å feire.

Men ha ingen illusjoner. Sjølve krigen styres av USAs militære overkommando via en kommandosentral i Tyskland.

Innlegget er hentet fra steigan.no

Forsidebilde: Joel Rea

14 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 14 ganger.

Post Views: 16

Les artikkelen direkte på derimot.no