Kina vil innføre strenge restriksjoner på “ikke-essensielle” utenlandsreiser

Politikeren.com

Politikeren.com:

Read Time:2 Minute, 26 Second

Immigrasjonstjenestemenn sier at restriksjonene er utformet for å hindre folk i å krysse grensen og inkluderer en strengere godkjenningsprosess for pass og andre reisedokumenter og en nedbryting av ulovlige grensepasseringer.

Kina har kunngjort at de vil innføre strenge restriksjoner på “ikke-essensielle” utenlandsreiser fra innbyggerne i et forsøk på å dempe det verste utbruddet av koronavirus landet har sett de siste to årene.

Immigrasjonstjenestemenn sier at restriksjonene er utformet for å hindre folk i å krysse grensen og inkluderer en strengere godkjenningsprosess for pass og andre reisedokumenter og en nedbryting av ulovlige grensepasseringer.

Et møte i National Immigration Administration på tirsdag bemerket at situasjonen i Kina er på et «betydelig og presserende punkt» og at byen Beijing er den «viktigste av byene hvor dette skal innføres».

En uttalelse på byråets nettside sier at møtet ble innkalt for å videreformidle avgjørelsene fra møtet i Politbyråets stående komité ledet av president Xi Jinping sist torsdag (12 mai), hvor ledelsen bekreftet Kinas null covid-politikk, som “vil tåle tidens tann” .”

Kinesiske helsemyndigheter har gjentatte ganger pekt på opprinnelsen til utbruddene i landet, i noen tilfeller skylder de på brev og pakker fra utlandet – en teori som har blitt møtt med betydelig skepsis internasjonalt.

Kinas immigrasjonsmyndigheter har allerede begrenset godkjenningen av reisedokumenter for sine borgere siden pandemien begynte, og kinesiske borgere har klaget over at de ikke kan fornye passene sine.

I første halvdel av 2021 utstedte Kina bare 335 000 pass, hovedsakelig for studier i utlandet, forretningsreiser og sysselsetting, 2 % av totalen for samme periode i 2019, sa NIA i fjor.

En innbygger i Guangzhou ved navn Xu sa at han prøvde å fornye passet sitt i 2020 for å se sønnen sin, som studerer i USA, men ble avvist. Han ble fortalt at han ikke ville få reise til utlandet med mindre han studerte i utlandet, gjorde forretninger eller hadde et invitasjonsbrev.

“Jeg kan ikke forstå det, selv om det er for å forhindre utbrudd,” sa han.

Han forventer ikke at sønnen kommer hjem til sommeren i år på grunn av strenge restriksjoner.

Til tross for restriksjonene fortsetter etterspørselen etter reiser med uforminsket styrke. På det populære forumet Xiaohongshu listet brukere opp kreative måter å få et pass på, inkludert å reise utenlands for en chartret finansanalytikereksamen eller ansette agenter for å gå god for jobb eller skolemuligheter.

Et innlegg sa at det begynner å bli den “nye normalen” at det er vanskelig å få pass, og la til: “Jo mer materiale du kan forberede og jo raskere du får det, jo bedre. Fra nå av vil det bare bli strengere.»

I mars kunngjorde departementet for offentlig sikkerhet strengere regler for godkjenning av inn- og utreisetillatelser og nedbryting av ulovlig aktivitet.

Mens hovedstaden har tatt til drastiske tiltak for å stoppe infeksjoner i byen tidlig, har finanssenteret i Shanghai vært stengt i mer enn en måned. Minst 15 kinesiske provinser har også rapportert om lokale infeksjoner de siste dagene.

Les artikkelen direkte på Politikeren