Kan det være sant? Faren for spontanabort øker med lavt D-vitamin-nivå.

Derimot.no

derimot.no:

Av John 

​Britiske forskere har gått gjennom 10 vitenskapelig studier med 7.663 kvinner og skriver at:

Gjennomgangen fant at kvinner med lave vitamin D-nivåer har betydelig økt risiko for spontanabort.

________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Mer D-vitamin!
________________________________________________________________

Hovedforfatter for studien, Dr Jennifer Tamblyn som er basert ved Tommy’s National Center for Miscarriage Research i Birmingham, sier:

«Vi vet at vitamin D er avgjørende for beinutvikling hos den utviklende babyen. Morkaken produserer også store mengder av den aktive formen av vitamin D. Det er forskning som viser en viktig rolle for vitamin D tidlig i svangerskapet, inkludert regulering av mors/fosterets immunrespons og utvikling av blodkar, som er viktige for et sunt svangerskap.

D-vitamin er trygt og billig, så fra en folkehelsetilnærming er kosttilskudd en god anbefaling. Dessverre vet vi at i Storbritannia er andelen kvinner og gravide som tar prenatale vitamintilskudd fortsatt lavt på rundt 20 %.

D-vitamin har egentlig bare vært kjent for sin rolle i sene graviditetskomplikasjoner, men vår studie støtter en annen viktig rolle for det også, som kan bidra til å oppmuntre kvinner om fordelene ved å ta kosttilskudd tidlig.«

Forskerne fant også ut at det nesten ingen har undersøkt om D-vitamintilskudd kan bidra til å redusere risikoen for spontanabort. De få studiene som er gjennomført er små og bruker så forskjellige doser at de er umulig å sammenligne.

Forskerne slår altså fast at kvinner med lav D-vitaminstatus har betydelig økt risiko for spontanabort. Siden ingen har brydd seg om å finne ut om D-vitamintilskudd hjelper kan de likevel ikke gjøre mer enn å «oppmuntre» kvinner til å øke D-vitaminstatusen sin for å senke risikoen for spontanabort. Dere er i det minste oppmuntret, damer!

Det norske Havforskningsinstituttet fant nylig i en vitenskapelig studie at 60% av både nybakte mødre og babyene deres hadde D-vitaminmangel, så det kan være behov for oppmuntring. ​

Forsidebilde: Alicia Petresc

1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 ganger.

Post Views: 9

Les artikkelen direkte på derimot.no