Italia blir digital ID-plakatgutt i Europa

Politikeren.com

Politikeren.com:

Read Time:1 Minute, 6 Second

«Italias nasjonale digitale ID-system har nådd 30 millioner brukere», heter det i en jubelmelding 9. mai fra Biometric Update, nyhetstjenesten for bedrifts- og administrative fagfolk i ID-sektoren.

I Italia har halvparten av befolkningen allerede de nye biometriske digitale ID-ene (ID 2020), som lar folk drive sine saker med den notorisk ineffektive administrasjonen på nettet.

Men de nye digitale identitetene sies å være gode for mye mer. Italienere kan snart være de mest kontrollerbare blant innbyggerne i de større europeiske landene.

“Italias nasjonale digitale ID-system har nådd 30 millioner brukere,” heter det i en jubelmelding 9. mai fra Biometric Update, nyhetstjenesten for bedrifts- og administrative fagfolk i ID-sektoren.

Italia blir digital ID-plakatgutt i Europa. (Reproduksjon av bilder på internett)

Morderapplikasjonen som lokker italienere massevis til å få et biometrisk digitalt ID-kort er SPID, en digital inngangsport til Italias notorisk vanskelig tilgjengelige og ineffektive analoge offentlige etater.

Minister for teknologisk innovasjon og digital transformasjon Vittorio Colao har sagt at utbredelsen av digitale IDer vil gjøre det mulig å tilby bedre og bedre administrative tjenester.

Økningen i bruk av digital ID i EU er ikke en trend begrenset til Italia. En fersk rapport fra Okta har avduket lignende holdninger i Irland, Tyskland, Frankrike, Nederland, Spania og Sverige.

Les artikkelen direkte på Politikeren