India vil ikke fordømme Russland. Stort politisk nederlag for USA.

Derimot.no

Nå tones naturligvis denne saken ned i våre store medier fordi den ikke tjener sin hensikt, dvs. å fordømme Russland. Verdens desidert mest folkerike stater som begge er økonomiske stormakter vil ikke fordømme Russland hverken i sikkerhetsrådet eller i FN. Deres samlede økonomiske og politiske tyngde betyr at “en hel verden” ikke fordømmer Russland slik våre medier og politikere hevder.

Situasjonen er så ille politisk for Nato/USA at USA vurderer økonomiske straffetiltak mot India.

India er et så stort land (og snart verdens mest folkerike) at det vanskelig kan presses til noe som helst. Men USA er desperate for det går ikke lenger deres vei globalt nå.

Det en lett glemmer er at India har vært en britisk koloni med alt det førte med seg. Gandhis politiske uavhengighetskamp mot den britiske kolonimakten sitter fortsatt smertelig i mange indere. også av den grunn vil mange indere reagere negativt når det politiske tvillingparet USA/Storbritannia krever at de skal marsjere i takt med dem.

Det mange i Norge ennå ikke forstår er at ønsket om å protestere sammen med USA mot Russland for mange i den tredje verden virker meningsløst. Særlig etter USA/Natos ødeleggelser i deres del av verden i mange år nå.

Knut Lindtner
Redaktør

Sultende indere tigger britene om mat i 1897

Biden vurderer sanksjoner mot India på grunn av russiske våpen

USA har øket det militære samarbeidet med India de siste årene for å motarbeide Kina, men New Delhi har tette bånd med Moskva.

av Dave DeCamp

Biden-administrasjonen vurderer sanksjoner mot India på grunn av New Delhis lager av russiske våpen, sa en tjenestemann i utenriksdepartementet til kongressen torsdag.

Donald Lu, assisterende utenriksminister for sørasiatiske anliggender, sa at USA kan sanksjonere India under Countering American Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA), som ble vedtatt i 2017.

CAATSA tillater presidenten å innføre sanksjoner overfor land som mottar russisk militærutstyr og ble brukt av Trump-administrasjonen mot Tyrkias kjøp av russiske S-400-missiler.

“Det er et spørsmål vi ser veldig nøye på, ettersom administrasjonen ser på det bredere spørsmålet om hvorvidt man skal anvende sanksjoner under CAATSA eller å frafalle disse sanksjonene,” sa Lu.

De siste årene har USA økt det militære samarbeidet med India som en del av strategien for å motarbeide Kina. Men New Delhi har fortsatt tette bånd med Moskva, og India balanserer forholdet til de to maktene vedrørende spørsmålet om Russlands invasjon av Ukraina.

På FNs generalforsamling onsdag avsto India fra å stemme for å fordømme Russlands angrep på Ukraina. Lu sa at utenriksminister Antony Blinken og andre tjenestemenn i utenriksdepartementet har oppfordret India «til å innta en klarere stilling overfor Russlands handling».

31 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 31 ganger.

Post Views: 98

Les artikkelen direkte på derimot.no