Derimot: Våpenstoppen til Israel var en bløff.Ny våpenpakke vedtatt. – Derimot

Derimot.no

derimot.no:

Det er alltid en fordel å se på hva som gjøres og ikke det som sies. USA har verdens beste propagandaapparat til disposisjon (Hollywood, store medier, både til informasjon og til utveksling i sosiale sammenhenger). De store unntakene er Tok-Tok og tildels X (tidligere Twitter) til Elon Musk.

USAs propagandamaskin har nå formidlet at de holder tilbake våpenleveranser til Israel i forbindelse med Israels invasjon av Rafah. Men når en går dette nærmere etter i sømmene slik antiwar.com har gjort viser det seg å være ord ment til å roe opinionen og ikke realiteter.

Det er utrolig hvor lett vi lar oss lure av ord hvis folk vi stoler på kommer med dem. Det er typisk menneskelig. Vi er flokkdyr og vi vil helst tro våre ledere selv etter at de har løyet for oss gjentatte ganger og vist at de aldri er opptatt av oss når det gjelder handling. Bare at en bruker ordet «vi» fører til at mange opplever at de er en del av et felleskap.

Menneskenes mest fundamentale trekk er at vi er sosiale. Vi tilhører alltid en flokk. Dette utnyttes av våre makthavere når de vil tre ned over oss tiltak som bare tjener eliten og ikke flokken som helhet.

Knut Lindtner
Redaktør

Biden prioriterer over 1 milliard dollar i våpen til Israel når stridsvogner presser seg dypere inn i Rafah

Våpenpakken inkluderer tankammunisjon, taktiske kjøretøy og morterrunder

Av Dave DeCamp

Biden-administrasjonen har varslet Kongressen at den har til hensikt å gå videre med en våpenpakke for Israel verdt over 1 milliard dollar ettersom israelske stridsvogner presser seg lenger inn i den sørlige Gaza-byen Rafah.

Våpenpakken, først rapportert av The Wall Street Journal, inkluderer 700 millioner dollar i tankammunisjon, 500 millioner dollar i taktiske kjøretøy og 60 millioner dollar i tung ammunisjon.

Våpnene kan ta år å levere, men avtalen demonstrerer USAs langsiktige forpliktelse til å bevæpne Israel til tross for president Bidens advarsel om at han kan slutte å levere visse typer våpen hvis Israel starter et stort angrep på «befolkningssentre» i Rafah. Den viser også Israel at all stridsvognammunisjon de bruker i Rafah vil bli etterfylt. Reuters meldte tirsdag at israelske stridsvogner hadde kommet inn i boligdistrikter øst i Rafah.

Mens USA sier at de har satt et grep på en forsendelse med 2000 pund bomber, sa nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan mandag at USA fortsatt var forpliktet til Israel og ville sørge for at de mottok alle de 17 milliarder dollar i ny militærhjelp som nylig ble gitt og godkjent av kongressen.

«Vi fortsetter å sende militær bistand, og vi vil sørge for at Israel mottar hele beløpet gitt i tillegget. Vi har stoppet en forsendelse av 2000 pund bomber fordi vi ikke mener at de bør slippes i tett befolkede byer. Vi snakker med den israelske regjeringen om dette, sa han.

Jacob Jeremiah Sullivan (født 28. november 1976) er en amerikansk advokat som for tiden fungerer som USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver.

De første rapportene om den forsinkede bombeforsendelsen sa at det også ble satt en pause på en forsendelse av 500 pund bomber, men amerikanske tjenestemenn nevner nå bare 2000 pund bombene. Da de ble bedt om å avklare om begge typene var satt på vent, viste utenriksdepartementet Antiwar.com til uttalelsen ovenfor fra Sullivan.

Sullivan gjorde også klart at Israels press inn i Rafah fortsatt ikke har krysset Bidens røde linje, hvis den i det hele tatt eksisterer.

«Vi tror fortsatt det ville være en feil å starte en større militær operasjon inn i hjertet av Rafah som ville sette et stort antall sivile i fare uten en klar strategisk gevinst. Presidenten var klar på at han ikke ville levere visse offensive våpen til en slik operasjon, dersom det skulle skje. Det har ikke skjedd ennå, sa han.

Før Israel startet sin USA-godkjente operasjon for å innta grenseovergangen til Rafah forrige uke, ble det anslått at byen var fullpakket med rundt 1,4 millioner sivile. FN sa tirsdag at rundt 450 000 palestinere har blitt drevet ut av byen så langt og advarer om at det ikke er noe trygt sted for dem å gå. Den israelske operasjonen har også avbrutt bistandsleveranser gjennom den vitale grenseovergangen i Rafah, noe som har bidratt til sult-blokaden på stripen.

Les artikkelen direkte på derimot.no

Legg igjen en kommentar