Hva Central Bank Digital Currency (CBDC) vil bety for deg

Politikeren.com
Read Time:1 Minute, 23 Second

Har du drukket for mye brus? Nekter bedriften din å bli grønn og klimavennlig? Blir du ansett som sosial skadelig? Er du uenig med regjeringen i sentrale politiske spørsmål? I motsetning til det som skjedde med de kanadiske lastebilistene, trenger ikke regjeringen nødmakt for å stenge økonomien din.

Sentralbanks digitale valutaer (CBDCs) er digitale tokens, som ligner på kryptovaluta, utstedt av en sentralbank. De er knyttet til verdien av landets fiat-valuta.

Imidlertid bør CBDC på ingen måte forveksles med kryptovalutaer som Bitcoin. Mens kryptovalutaer opprettes desentralt og ikke «utstedes» av noen, garanterer de frihet for folket ettersom regjeringer og sentralbanker ikke kan kontrollere dem.

CBDC-er er også digitale valutaer, men utstedt av en sentralbank, og det er nettopp derfor de de facto er det motsatte av kryptovalutaer. De er et instrument for frihetsbegrensning og kan misbrukes av ondsinnede myndigheter som et totalitært kontrollmiddel (se video nedenfor).

Mange land utvikler CBDC- er, og noen har til og med implementert dem (f.eks. Kina). Fordi så mange land forsker på måter å gå over til digitale valutaer på, er det viktig å forstå hva de er og hva de betyr for samfunnet.

Også Brasil bekrefter at de vil lansere en pilottest av Digital Real i år. Med denne utviklingen vil Brasil bli det første søramerikanske landet som lanserer en pilot for en suveren digital valuta.

Norbert Michel deltar i arrangementet “Forum: US CBDC- A dissaster in the making” arrangert av Sustany Capital.

Se videoen her på deres nettside om CBDC.

https://www.cato.org/multimedia/media-highlights-tv/norbert-michel-participates-event-forum-us-cbdc-disaster-making

Les artikkelen direkte på Politikeren