Her er hvordan du kan forbedre både tann- og kroppshelsa di!

nononsensenews.org

Av Kiri.

Hele mitt liv har jeg fått spørsmål om hvordan jeg kan ha så hvite tenner. Nå nærmer jeg meg 40 år med stormskritt, og jeg kan fortsatt si «null hull». Det er slett ikke verst, i alle fall med tanke på at det finnes mange tannleger som er like glad i å borre som enkelte frisører er glad i å klippe i langt hår. Hvor mange kvinner har vel ikke opplevd at frisøren klipper 10-20 cm av lengden, etter at man har bedt om en liten «stuss»?

Du vil kanskje stille spørsmålstegn ved hvordan jeg kan påstå noe så crazy som at tannleger tidvis borrer i folks tenner uten grunn? Vel, dette kan jeg si fordi jeg en gang tok med meg røntgenbildet fra skoletannlegen til en annen tannlege for en «second opinion». Det skjedde da jeg var 18 år. Skoletannlegen hadde pekt på en skygge, og insistert på at det var et hull. Den andre tannlegen mente dette ikke var tilfelle, noe som viste seg å stemme. Dette har jeg opplevd flere enn èn gang, så jeg er ikke forundret over at så mange går med munnen full av plomber.

Siden jeg nesten aldri har drukket annet enn vann og kaffe, og spist lite søtsaker, har jeg kjent meg trygg på at Karius og Baktus aldri har hatt de optimale boforholdene i munnen min. I voksen alder har jeg regelmessig fått tennene renset hos tannpleier, og jeg har rett og slett nektet tannleger å ta røntgenbilder av meg.

Oil-pulling pluss daglig bruk av tanntråd og tannbørste holder disse to krabatene på avstand… (Forfatter: Bin Im Garten. Lisens: CC BY-SA 3.0)

Det er èn ting til jeg har gjort for munnhygienen, som jeg gjerne vil dele med andre. Jeg har nemlig brukt et eldgammelt triks fra auyrvediske tradisjoner, det som kalles for «oil pulling». Dette går ut på å skylle munnen med olje i 15-20 minutter, og man skal helst gjøre dette som det aller første om morgenen. Oljen vil trekke toksiner ut av slimhinnene i munnen, og eliminere påbegynt karies og fettløselige bakterier som forårsaker tannstein, hull og sykdom i tannkjøttet.

Kokosolje skal være spesielt godt egnet til å trekke ut giftstoffer og avfall som er lagret i kroppen, og dessuten øke spyttproduksjonen. Økt spyttproduksjon kan være med å fremme veksten av de gode bakteriene i munnhulen. Når økosystemet i munnen bedres, påvirker dette kroppshelsen din generelt på en positiv måte. Tennene blir i tillegg hvitere fordi oljen løser opp eventuelle flekker i emaljen og gjør det enklere å pusse de vekk.

Slik gjør du:
1. Ta 1 ts kokosolje (eventuelt sesam- eller olivenolje) og «svisj» det rundt i munnen som det første du gjør når du står opp. Du kan, som meg, gjøre dette mens du dusjer, kler på deg eller gjør noen andre av dine morgenrutiner. Hold på slik i cirka ett kvarter.
2) Spytt ut og skyll munnen med vann.
3) Puss tennene godt, men husk: unngå tannkrem med helseskadelig fluor (natriumfluorid). Bruk heller selvlaget tannkrem med kokosolje ispedd natron. Bruk gjerne en elektrisk tannbørste.

«Ordinær» tannkrem inneholder natriumfluorid, og det er slett ikke bra! Ikke for kroppen og ikke for tennene heller!

Hvis du bruker oil-pulling 2-3 dager i uka, og i tillegg husker å børste tennene, gjerne både morgen og kveld, samt bruke tanntråd 1 gang daglig, vil du kunne få en munn helt uten sykdommer. Da vil du slippe blødende tannkjøtt, dårlig ånde, tannstein og hull. Du vil sikkert også oppleve at du får et skinnende hvitt smil som du kan glede andre med ved å smile ofte!

Spar utgifter til tannlegebesøk, og ta vare på det fineste smykket du kan bære: smilet ditt!

All min kjærlighet,

Vi trenger støtte fra dere for å holde bloggen gående!

Are og jeg skriver for å opplyse og berike dere alle. Det er dette vi bruker mesteparten av tiden vår på, og vi gjør det med glede. Dersom dere setter pris på innsatsen vår, vurder å støtte oss via
nettbank, DNB-konto 05350624327 (Are Erlend Hegrand), eller
vipps til tlf. 98 23 03 77, eller
Paypal ved å klikke HER, eller
nettbutikken vår — kjøp kvalitets-klær med tankevekkende motiver som vi har laget selv HER.

Hjertelig takk! ? hjerte_fin