Amiskene: Hvordan klarte dette «primitive» folket seg gjennom koronakrisen?

nononsensenews.org

Pennsylvania, USA: Hvordan greide amiskene, også kalt amish-folket, seg gjennom koronakrisen? Dette er en kristen gruppe mennesker som lever på siden av det moderne samfunnet, med sin utbredte skepsis ovenfor alt som tilhører moderne livsførsel. De er skeptisk ovenfor biler, TV og moderne teknologi generelt. Ja faktisk også ovenfor noe så grunnleggende som elektrisitet. Det kan være overraskende for mange å lære hvordan dette «primitive» folket greide seg gjennom koronakrisen.

I denne reportasjen (se video nederst) forteller en av amish-mennene at det er spesielt tre ting de ikke liker når det kommer til det moderne samfunnet, Regjering, det offentlige skolesystemet og helsevesenet. Og som denne mannen sier: «Dette er hva vi er opponert mot, og det har også alt å gjøre med hva Covid-19 er for noe».

Amiskene valgte en helt annerledes tilnærming til Covid-19 pandemien enn oss andre. Det moderne samfunnet valgte lockdown og isolasjon, mens amiskene valgte å spre viruset maksimalt mellom alle i deres eget, lukkede samfunn. Én av metodene som ble brukt var å sende et vinglass rundt blant alle i kirkesamfunnet, slik at alle kunne ta en sup av det. Sykehus var noe som ble unngått for alt det var verdt, ja anusjebe lå da heller svært syk hjemme heller enn å oppsøke helsevesenet. Amiskene ser det som viktig å være sammen og ikke la seg isolere på et sykehus.

For å gjøre en lang historie kort: hvordan gikk det med amiskene under koronakrisen? Døde de som fluer, slik man kanskje skulle tro? Neida, det finnes ingen holdepunkter for å hevde at det døde flere blant amiskene enn i samfunnet for øvrig. Og dette på tross av at amiskene avstod fra lockdown, munnbind og trolig også vaksinen. I mai 2020 forløp livet helt som normalt igjen i Pennsylvanias amish-samfunn.

Amiskene lever veldig i tråd med naturen, på god distanse fra samfunnet for øvrig og moderne teknologi. Hvordan greide de seg under koronakrisen?

I ettertid vet vi også at de globale lockdown-tiltakene var direkte kontraproduktive, dvs. at de førte til det stikk motsatte av det som ble hevdet å være intensjonen. Tatt i betraktning hva lockdown-tiltakene har kostet samfunnet av penger og menneskelig lidelse, burde vi opplevd en LANGT større oppvask i ettertid. Selvfølgelig hadde ikke disse tiltakene noe som helst med helsevern å gjøre, men om kontroll…

Vi trenger hjelp fra dere!

Kiri og jeg jobber for å opplyse og berike dere alle. Vi har gjort dette til jobben vår i ekstreme tider som dette, og vi gjør det med glede. Vi lar alle få lese gratis, både her i bloggen og på de to gruppene våre på Facebook og Mewe. Hvis du vil hjelpe med å holde oss gående, tar vi i mot frivillig donasjon via
nettbank, kontonummer 05350624327 (Are Erlend Hegrand), eller
vipps til tlf. 98 23 03 77, eller
Paypal ved å klikke HER.

Hjertelig takk! ? hjerte_fin

PS! Meld dere inn i Facebook-gruppa vår her og Mewe-gruppa vår her.

Les artikkelen direkte på Nononsensenews