Helsepass blir vaksinepass i Frankrike, Pfizer inngår avtale med Frankrike verdt 5.2 milliarder

Politikeren.com

Frankrikes underhus ga søndag endelig godkjenning til regjeringens siste tiltak for å takle Covid-19-pandemien, inkludert et vaksinepass som vil ekskludere uvaksinerte mennesker fra restauranter, idrettsarenaer og andre arenaer.

Samtidig som det annonseres nye strenge regler og vaksinepass så kommer Pfizer med en pressekonferanse om at de vil investere hele 520 millioner euro i Frankrike.

Det var nesten som om Pfizer bare avventet Frankrike sin avgjørelse eller Visa versa, angivelig selvfølgelig. En av de nye reglene for vaksinepasset er ny dose hver fjerde måned med hovedsakelig Pfizer som blir ekstra promotert men også andre om ønskelig. Hver fjerde måned altså og ikke hver syvende måned slik som i helsepasset.

I tillegg blir straffen for å bruke andre sitt vaksinepass eller andre sin mobil 750.000kr i bot eller 5 år i fengsel. Men det er bare hvis du blir tatt flere ganger, førstegang forbrytelse vil være 10.000kr i bot.

Du kan nå altså få 5år i fengsel for å spise på restaurant, gå på kino eller badeland som uvaksinert til og med hvis du tar bussen. Det er hvor strengt det begynner å bli i Europa. Det er også forventet at både Østerrike og Tyskland vil følge etter med nøyaktig samme vaksinepass som Frankrike. Kanskje det drypper litt penger fra Pfizer også på de?

Albert Bourla, administrerende direktør i det amerikanske legemiddelprodusenten Pfizer, fortalte den franske TV-stasjonen BFM TV mandag at Pfizer lagde en investeringsplan på 520 millioner euro (593,7 millioner dollar) i Frankrike over 5 år for å hjelpe til med å takle COVID-19.

Pfizer administrerende direktør Bourla fortalte også til BFM TV at Pfizer opptok et samarbeid med det franske selskapet Novasep for å utvikle en anti-COVID pille.

Les artikkelen direkte på Politikeren