Hans navn var William «Billy» Henham (24)

Lykten.no

Lykten.no:

Det var nyttårsaften 2020 at 24-årige William «Billy» Henham var ute på nattklubb i kystbyen Brighton, og «sang, danset og feiret det nye året». Utover kvelden gikk filmstudenten inn på en fest i en bygård i sentrum for å fortsette feiringen. Det skulle bli det siste han gjorde i sitt liv.

Gregory Hawley (29), Dushane Meikle (28), Lamech Gordon-Carew (20), and Alize Spence (19) er nå dømt til livstid fengsel for et svært brutalt og meningsløst drap på 24-årige Billy.

Les også: Hans navn var Archie Beston (19)

DØMT TIL LIVSTID FENGSEL: Alize Spence, Dushane Meikle, Gregory Hawley and Lamech Gordon-Carew. (Foto: Politiet).

I retten kunne juryen få høre hvordan Billy hadde 67 ulike skader på kroppen fra slag, spark, tramp og gjenstander som ble brukt til å ta livet hans. Han hadde 11 ribbeinsbrudd på begge sider av kroppen, betydelige sår i hodet, ansiktet, nakken og dype kutt i panna, samt hjerneskade. Etter mishandlingen ble han kastet fra en balkong og falt minst 3-4 meter ned på en terrasse i bakgården av huset.

I følge dommerens redegjørelse under domsavsigelsen var mishandlingen av en svært alvorlig og brutal karakter, og ha pågått «over en lenger periode». Billy skal ha skreket og bedt for sitt liv, samt hatt defensive sår på armene, da han forsøkte å forsvare seg selv.

Han ble funnet død og naken nedenfor balkongen, en dag senere, og kun hans røde joggesko ble funnet på åstedet av politiet. Han skal i følge rettsmedisineren ha vært i live i minst en time etter mishandlingen og drapsforsøket.

Les også: Hans navn var Jacob Billington (23)

BLE BARE 24 ÅR. Den hvite og blåøyde britiske unge mannen ble brutalt mishandlet og drept av en flerkulturelle vennegjeng på nyttårsaften 2020. Nå er drapsmennene dømt til livstids fengsel. (Foto: Privat).

Politiet skal ha funnet spor av desinfeksjonsmiddel i håret hans og på blodspor i huset, som viser at de dømte forsøkte å skjule sin ugjerning.

Ingen i den flerkulturelle gjengen skal ha møtt Billy tidligere eller hatt noe vennskap til ham, og alt tyder på at de møttes første gang på nyttårsaften. De ville heller ikke gi noen forklaring under rettsaken om hva som skjedde den skjebnesvangre natten. Politiet skal ha funnet gjerningsmennene etter at flere av dem skal ha skrytt av hva de hadde de gjort til andre bekjente. En av de dømte ble også funnet med bilder av den avdøde på sin mobiltelefon. Bildene skal ha blitt tatt mens mishandlingen og drapsforsøket var i gang og et av bildene viste offeret naken.

Det er uklart om 24-årige Billy også ble gjengvoldtatt av gjengen, da han var naken under deler av mishandlingen og om dette ble holdt bort fra rapporteringen av hensyn til familien.

De to eldste gjerningspersonene har blitt dømt til minst 25 års fengsel, før de kan søke om løslatelse. De to yngre mennene fikk henholdsvis 18 år minimum straff.

Les også: Hennes navn var Jodie Chesney (17)

SKRØT AV DRAPET: Lamech Gordon-Carew (20) skal ha skrytt av drapet på den unge hvite studenten til bekjente. (Foto: Politiet).
DØMT FOR DRAPET PÅ DEN HVITE GUTTEN. Dushane Meikle (28), og Alize Spence (18) (Foto: Politiet).

Drapet har gått svært inn på familien og spesielt foreldrene til Billy. De har begge måttet slutte å jobbe etter den dype sorgen og tapet av sin sønn.

«Han var en snill og fredelig ung mann, en fri ånd, som gladelig snakket med de menneskene han møtte i livet sitt. Vi kan forstå at han var full og sårbar den kvelden, at han ble tiltrukket av en fest og gikk inn i en forlatt bygning med en ulovlig fest, uten å vite hvilken fare han puttet seg selv i» sier foreldrene til britiske aviser.

Saken har ikke blitt omtalt i norske massemedier.

Relatert:

Les artikkelen direkte på Lykten