Fred-Johs blogspot: Nesten 400 utenlandske leiesoldater ble drept i Ukraina på tre uker

Fred Johs Blogspot

Fred-Johs blogspot:

Forsvarsdepartementet: nesten 400 utenlandske leiesoldater ble drept i Ukraina på tre uker
Fred Johs

Av Fred Johs

Publisert den 12.07.2022 Kl. 20.15

Ikke noen oppløftende tall for disse leiesoldatene i Ukraina. Ja – Det er leiesoldater fra Norge også – Ikke så mange igjen

Foto øverst: © AP Foto / Bernat Armangue – Ukrainske tjenestemenn i Donetsk-regionen. Arkivbilde

MOSKVA, 12. Russiske tropper og styrkene til DPR og LPR de siste tre ukene drepte nesten 400 utenlandske leiesoldater i Ukraina, ytterligere 240 militante flyktet fra landet, opplyser Forsvarsdepartementet. «Som et resultat av de russiske væpnede styrkers offensive handlinger og enheter av folkets militser i Donetsk og Lugansk folkerepublikker 

Antall leiesoldater i Ukraina gikk ned fra 3221 personer til 2741. I løpet av denne tiden, til tross for ankomsten av ytterligere 151 leiesoldater, ble 391 militante drept. Ytterligere 240 «lystmordere» skyndte seg med å trekke seg tilbake utenfor Ukrainas territorium,» sa departementet.

De kalte også Kievs uttalelser om de påståtte 20.000 utenlandske leiesoldatene som ankom Ukrainas territorium falske: deres virkelige antall er en størrelsesorden mindre og stadig avtar.

Departementet la til at den største delen av de eliminerte utlendingene er polakker – 166 personer.

«Blant representanter for Georgia ble 50 «soldater av verdi» drept, Storbritannia mistet ytterligere 23 leiesoldater drept i Ukraina. Det ble også drept 21 rumenske og 15 kanadiske militante, opplyser forsvarsdepartementet.

Departementet ga også data om det totale antallet leiesoldater i Ukraina – siden februar har 7100 utlendinger fra mer enn 60 stater kommet til landet. Flertallet – 1835 – er polakker, mens 544 av dem ble drept under fiendtlighetene, 347 forlot landet.

Russland siden 24. februar har han gjennomført en militær operasjon på  Ukraina, med det formål å  Vladimir Putin navngitt beskyttelse av beboere Donbass. Ifølge ham ble de i åtte år utsatt for mobbing og folkemord av Kiev-regimet.Allierte styrker har allerede frigjort territoriet LNR, i tillegg til en betydelig del av DPR, inkludert VolnovahuMariupol og Svyatogorsk.

Kilde: ria.ru

———————–

Du kan nå følge Fred Johs også på Telegram:Fred Johs Blogspot

Vil gjerne høre dine meninger /kommentarer til artikkelen – uansett standpunkt. Dine meninger og tanker er verdifulle – så legg inn dine kommentarer i kommentarfeltet nedenfor. Ser frem til en konstruktiv debatt  – Ha en fin kveld.

Det er mulig å kommentere ved bruk av WordPress – Google – Twitter eller Face-Book konto. Kommentarfeltet er i bunnen av siden.

Du kan følge bloggen via Email, ved å legge denne inn i feltet nedenfor.

Denne bloggen kjøres uten reklame, og slik ønsker vi at det skal fortsette. Om du liker hva du leser og finner i denne bloggen, vil vi sette stor pris på alle bidrag som kan hjelpe å dekke de løpende kostnadene. Takk til dere alle.

Make a one-time donation – Gjør et engangs bidrag

Your contribution is appreciated. – Vi er takknemlig for ditt bidrag.

Donate


Make a monthly donation

Your contribution is appreciated.

Donate monthly


Make a yearly donation

Your contribution is appreciated. – Vi er takknemlig for ditt bidrag.

Donate yearly

Norske bidragsytere kan også «Vippse» til 97 12 00 32

Les artikkelen direkte på Fred-Johs blogspot