Folkehelsedirektør: Vaksinene virker. Tallene sier det motsatte.

Derimot.no

derimot.no:

Flere vaksinerte enn uvaksinerte blir nå innlagt med covid-19

Av Redaksjonen

Professor mener FHI’s forklaring er lite troverdig.

1,4 pr. 100.000 vaksinerte var sist uke innlagt med covid-relatert sykdom
1 pr. 100.000 uvaksinerte var innlagt med covid-19, ifølge FHI’s ukerapport. De tre foregående ukerapportene fra FHI viser samme trend.

Frode Forland

Fagdirektør Frode Forland i FHI påstår som vanlig at årsaken til at flere vaksinerte blir innlagt er at stadig flere i risikogruppene blir vaksinert.

Jarle Aarstad, som er professor i innovasjon og entreprenørskap ved Høgskulen på Vestlandet, protesterer iltert på påstanden til fagdirektør Frode Forland i FHI. I et innlegg i legemiddelindustriens dagsavis Dagens Medisin, stempler professor Aarstad påstandene fra Frode Forland som lite troverdige.

Utgangspunktet for innlegget fra Jarle Aarstad er en artikkel i Nettavisen 15. mai, som slår fast at nå er flere vaksinerte enn uvaksinerte (pr. 100.000) innlagt på sykehus med covid-19: 56 vaksinerte og fire uvaksinerte.
Fagdirektør Frode Forland messer i Nettavisen fram samme utslitte budskap som forklaring:
«Hovedgrunnen er at de aller fleste nå er vaksinert innenfor alle risikogrupper.»

Aarstad finner ikke at dette henger på greip. Han mener Forland forklarer at stadig flere vaksinerte blir syke med at det er stadig flere med dårlig helse som nå blir vaksinert.
Det stemmer ikke, slår Aarstad fast: De siste månedene er det stadig flere unge og friske som har blitt vaksinert. De såkalte risikogruppene med gamle, skrøpelige og folk med immunsvikt ble vaksinert først, ikke sist. Antall vaksinerte som blir alvorlig syke burde gå ned.

Hvorfor skjer da det stikk motsatte? Det er lenge siden risikogruppene ble vaksinert. De som nå blir vaksinert er unge og friske og likevel øker antall vaksinerte som blir alvorlig syke.
Er ikke covid-vaksinen lenger så fantastisk til å beskytte de vaksinerte mot alvorlig sykdom og sykehusinnleggelser? Er det bedre å være uvaksinert?

Prof. Jarle Aarstad

Professor Aarstad kjøper heller ikke Forlands uttalelse til Nettavisen om at uvaksinerte har 10 ganger så høy risiko for å bli alvorlig syke som vaksinerte:
«Sjansen for alvorlig sykdom og innleggelse er gjennomsnittlig om lag ti ganger større for dem som ikke er vaksinert», uttaler Frode Forland til Nettavisen.

Aarstad stempler utsagnet til fagdirektør Forland som lite troverdig.
Og regnestykket er enkelt:

1,4 av 100.000 vaksinerte havner nå på sykehus med alvorlig sykdom fra covid-19.

1 av 100.000 uvaksinerte havner nå på sykehus med alvorlig covid-relatert sykdom.

Hvordan kan det være 10 ganger så farlig å være uvaksinert, når det de siste fire ukene er flere vaksinerte enn uvaksinerte som blir alvorlig syke (pr. 100.000)?


Viser ikke tallene fra Folkehelseinstituttet at det nå er farligere å være vaksinert mot covid-19 enn å være uvaksinert?

Forsidebilde: Stephen Dawson

6 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 6 ganger.

Post Views: 13

Les artikkelen direkte på derimot.no