Floridas guvernør ønsker å straffe skoler som tvang barn til å bruke masker

Politikeren.com

I det som ser ut til å være en vending, har Floridas republikanske guvernør Ron DeSantis fulgt opp trusselen sin om å avvise skoledistrikter som trosser forbudet hans mot maskemandater.

Fredag ​​kunngjorde Floridas utdanningskommissær Richard Corcoran at staten ville holde tilbake midler til to skoledistrikter, Broward County og Alachua County, ifølge Miami Herald-reporter Ana Ceballos.

Det ser ut til at midlene som holdes tilbake er lønnsmidler for «skolestyremedlemmer som stemte for å pålegge et maskemandat.» Handlingen trer i kraft neste uke med mindre de snur kursen før da.

Ron DeSantis. 
(Reproduksjon av bilder på internett)

Den republikanske guvernøren i Florida, Ron DeSantis, tok til orde for å kutte 200 millioner dollar i utdanningsmidler fra et dusin fylker som ikke adlød statens forbud mot maskemandater i skolene, og sa at foreldre bør kompenseres for skadene slike krav gjør til barna.

Huset ga foreløpig tillatelse til straffen som en del av et statsbudsjett på 105,3 milliarder dollar for det kommende året, ifølge Tallahassee-demokraten. Fylkene Miami-Dade, Broward, Palm Beach, Leon, Alachua og Volusia vil bli berørt.

Spesielt den republikanske statsrepresentanten Randy Fines forslag reduserer finansieringen i de utpekte jurisdiksjonene som betaler lønnen til administratorer som tjener mer enn 100 000 USD per år. Disse utdanningsmidlene vil deretter bli overført til de gjenværende fylkene i Florida.

«De fleste studenter ønsket ikke å bruke masker i utgangspunktet!» sa DeSantis. «La oss også gi foreldre klagerett for skader pålagt barna deres på grunn av denne tvangen. De bør få kompensasjon for akademiske, sosiale og emosjonelle problemer forårsaket av disse retningslinjene.»

Bare syv stater (inkludert District of Columbia og noen få amerikanske territorier) har statlige maskelover på plass.

Mange på venstresiden har hevdet at påbudene var begrunnet med vitenskapelig kunnskap. Likevel mener skeptikere at det avgjørende elementet var intern meningsmåling, slik som den som ble utført av New Jerseys demokratiske guvernør Phil Murphys team.

DeSantis har energisk forfulgt en litani av konservative prioriteringer siden han tiltrådte vervet i 2019, sammen med religionsfrihet, samvittighetsrettigheter og den objektive sannheten om biologisk sex/kjønn, med spesiell vekt på å motvirke Covid-relaterte nedstengninger og reguleringer, og heve profilen hans som en potensiell 2024 presidentkandidat i øynene til konservative.

Mange av supporterene hans ser og med tilbakeholdt pust for å se om han vil signere eller avvise et lovforslag som vil gi sykehusene ansvarsimmunitet for Covid-behandling.

Les artikkelen direkte på Politikeren