Iran fordømmer hyklerisk amerikansk menneskerettighetsrapport

Politikeren.com
Read Time:1 Minute, 18 Second

En høytstående iransk menneskerettighetsfunksjonær fordømte fredag ​​«hyklerisk og avvikende» årsrapport fra USA om menneskerettighetssituasjonen i 2021 i Iran og andre land.

I en tweet sa Kazem Gharibabadi, rettssjefens stedfortreder for internasjonale anliggender og sekretær for landets Høye råd for menneskerettigheter, at USA, «som hovedkrenkeren av menneskerettighetene» ikke er i stand til å kommentere rettighetssituasjonen. i andre land.

Han kom med bemerkningene som reaksjon på det amerikanske utenriksdepartementets årlige landrapporter om menneskerettighetspraksis som ble utgitt tirsdag.

De amerikanske rapportene er rettet mot å avlede den globale opinionen fra Washingtons stadig økende menneskerettighetsbrudd og dens konstruksjon av falske modeller på dette feltet, sa Gharibabadi, ifølge Iranian Students’ News Agency.

Den iranske tjenestemannen ga uttrykk for bekymring for menneskerettighetssituasjonen i USA og sa at det amerikanske samfunnet i 2021 fortsatt led av rasediskriminering og urettferdighet, mens flyktninger og migranter i landet ble mye utsatt for vold og trakassering.

Å bruke tvang så vel som «grusomme, umenneskelige og ensidige» sanksjoner mot enkelte land var det fremtredende trekk ved USAs utenrikspolitikk det siste året, la Gharibabadi til.

I tillegg til de amerikanske rapportene sa Saeed Khatibzadeh, talsmann for det iranske utenriksdepartementet, torsdag: «Den amerikanske regjeringen, med en historie full av kriger, kupp, aggresjon, attentater, kidnappinger, økonomiske blokader og drap på uskyldige mennesker rundt om i verden, har vært den begår mest brudd på menneskerettighetene, og derfor er de på ingen måte kvalifisert til å snakke om så slike konsepter som menneskerettigheter.”

Les artikkelen direkte på Politikeren